Признаци. Преди да настъпи припадъкът, детето обикновено е неразположено и капризно. Когато настъпи припадъкът, то побледнява, извива очи на една страна и ги втренчва в някоя точка на стаята, чертите на лицето му се вкаменяват, зениците изгубват способността си да реагират на светлината. Едната или двете ръце почват да треперят. Пръстите са силно стегнати навътре към дланта или пък изопнати. Движенията на ръцете и краката наподобяват кратки удари и понякога продължават от 20 мин до 1 час. Устата на детето се изкривява. От нея изтича пяна и слюнка, както в епилептична криза.

След известно време припадъкът почва да отслабва - движенията намаляват, детето започва да диша по-дълбоко и заспива тежък, неспокоен сън. В различни интервали, особено при отслабване, припадъкът се повтаря, дори може да бъде още по-интензивен. По време на припадъка детето лежи в несъзнание, не реагира, всеки шум, като тропане на врата, тракане на прозореца, както и всяко размърдване на детето винаги е причина да се усили нервната криза.

Предсказание. Истинските конвулсии (със загуба на съзнание) у малките деца невинаги представляват непосредствена опасност за живота им. Обаче на тях трябва да се обърне сериозно внимание, тъй като те могат да бъдат признак за тежко заболяване.

Най-доброто лечение на детските конвулсии е предпазването. Затова бъдещата майка трябва да се храни с природосъобразна (млечно-растителна) слабо солена храна, а след раждането на детето трябва да го гледа съгласно с дадените упътвания за отглеждане на кърмачето. Много са полезни плодовите сокове от портокали, мандарини, ябълки, грозде, череши, вишни и пр., а също и зеленчуковите сокове от сурови моркови, алабаш, домати, спанак, картофи и др.

Ако на децата не се дава храна, пригодена за техния стомах, или им се дава много храна наведнъж, стомахът им се разширява, коремът им се подува. От тази болест боледуват не само децата в първите години на своя живот, но и по-възрастните.

Първа помощ и лечение като при мускулни спазми (сгърчване, гърчове) у децата с добавка: при деца, по-големи от 10 години, и в по-тежки случаи с пълен успех може да се приложи лечението, дадено при епилепсия у децата.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...