Лекарят на 72-годишния Доналд Тръмп обяви, че американският президент е "в много добро здраве", предаде Ройтерс.

"Щастлив съм да обявя, че президентът на САЩ е в много добро здраве и очаквам това да бъде така през цялото му управление, а и след него", каза лекарят на Белия дом Шон Конли.

Годишният преглед на Тръмп във военната болница "Уолтър Рийд", продължил около 4 часа.

В изявлението не се съдържат данни за теглото, холестерола или кръвното на президента след направените от Конли и още 11 медици изследвания. Той каза, че Тръмп не е минал процедури, за които са нужни успокоителни или анестезия. Това значи, че не му е била правена колоноскопия.

Преди малко повече от година тогавашният лекар на Тръмп Рони Джаксън обяви, че президентът е в "отлично здраве" и показал много добри резултати на когнитивния тест. Но му препоръча да опита да свали няколко килограма, като се храни по-здравословно и прави упражнения.

Няма признаци Тръмп - известен любител на бързото хранене - да е отслабнал оттогава. Помощниците му казват, че сега той яде повече риба, но продължава да похапва и добре изпечени стекове с кечуп и пържени картофи, приготвени от главните готвачи в Белия дом или в неговия "Тръмп интернешънъл хотел" във Вашингтон.