На всеки 9 минути в денонощието спешните медици във варненската болница „Света Анна" приемат болен, показва регистъра на морския „Пирогов“ за януари 2019 г. През месеца консултация, диагностика и помощ в Спешния център са получили 6170 души. От тях 1178 са приети в болницата. Общо лекуваните в нея са 2032.

В най-старата болница във Варна тази година завършва програмата за цялостно обновяване на клиниките и отделенията. Напредва ремонтът на неврохирургията, за който здравното министерство отпусна 500 000 лв. Преди месеци приключи ремонтът на родилното и на отделението по неонатология, платен отчасти от общината с 550 000 лв. С 200 000 лв. от общината се обнови и клиниката по травматология и придоби нова операционна маса. Дизелгенераторът, който гарантира аварийно захранване с ток, е поднемен с 60 000 лв., отпуснати от общината.

Другият голям собственик – държавата, в лицето на министерството насочи средства към секторите по хемодиализа и по съдебна медицина. Подменя се и авариралият асансьор в старата сграда. 

Общо вложенията от общината и министерството в „Света Анна“ са за над 1 милион лева. Тази година болницата навършва 140 години.