Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected].

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Добра алтернатива за здравословно хранене, когато имунната система е отслабнала, е да слезем в мазето, да извадим домашни продукти и да сварим някаква витаминозна зеленчукова супа”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

300 г моркови

1 голям картоф

1 глава кромид лук

30 г краве масло

1 л вода

хималайска сол на вкус

малко млян черен пипер

свеж копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме морковите, обеления лук и картоф на едри парчета. Слагаме ги в тенджера под налягане. Добавяме маслото, наливаме водата и осоляваме продуктите на вкус.

Варим в продължение на 10 минути, след като вентилът на тенджерата зашуми. Отстраняваме супата от котлона.

Изчакваме налягането в тенджерата да спадне, след което я отваряме и докато съдържанието е още горещо, го пасираме с пасатор с метален накрайник.

Сервираме крем супата, докато е гореща, поръсена с черен пипер и щипка копър. За още по-добър противогрипен ефект можете да я поръсите със смлян лют червен пипер.