Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Добра алтернатива за здравословно хранене, когато имунната система е отслабнала, е да слезем в мазето, да извадим домашни продукти и да сварим някаква витаминозна зеленчукова супа”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
300 г моркови
1 голям картоф
1 глава кромид лук
30 г краве масло
1 л вода
хималайска сол на вкус
малко млян черен пипер
свеж копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме морковите, обеления лук и картоф на едри парчета. Слагаме ги в тенджера под налягане. Добавяме маслото, наливаме водата и осоляваме продуктите на вкус.
Варим в продължение на 10 минути, след като вентилът на тенджерата зашуми. Отстраняваме супата от котлона.
Изчакваме налягането в тенджерата да спадне, след което я отваряме и докато съдържанието е още горещо, го пасираме с пасатор с метален накрайник.
Сервираме крем супата, докато е гореща, поръсена с черен пипер и щипка копър. За още по-добър противогрипен ефект можете да я поръсите със смлян лют червен пипер.
Коментари