"Панацеята" всъщност е балансираното хранене и редовните упражнения. Според британски експерти хората ще подобрят здравето и ще живеят по-дълго, ако изяждат по 5 порции плодове и зеленчуци дневно и се упражняват редовно. Сред зеленчуците те поставят чушките, пише в. "Дейли експрес".

Според диетоложката Джулиет Келоу и нутриционистката д-р Сара Бруър чушките са храна-чудо, която намалява риска от сърдечни болести, предава БТА.  Според тях всеки трябва да изяжда 3-4 чушки седмично.

Богати са на витамин С и каротеноиди - мощни антиоксиданти, които прочистват свободните радикали, увреждащи клетките. Смята се, че редовната консумация на чушки пази и срещу болести на белите дробове и рак. И освен това помага за отслабване.

Препоръчва се чушките да се ядат сурови, сушени или смлени.