Всеки мъж над 50 годишна възраст, който следи за здравето си трябва да посещава уролог поне веднъж годишно. Най-често смущенията на уринирането, честото нощно ставане и непрекъснатите позиви нарушават ежедневието и съня. В същото време дори мъжете без симптоми не трябва да отлагат прегледа, защото простатата може да развива злокачествен процес без да дава индикации. Затова международните медицински стандарти залагат на профилактична консултация, ехографско изследване и лабораторен тест за нивата на PSA.

Екипът на Хил клиник има огромен опит, който поставя болничното заведение на едно от първите места в света по отношение на лазерното отстраняване на увеличена простата със Зелен лазер. Лекарите в Хил клиник са помогнали на повече от 2800 пациента с простатен аденом. Зеленият лазер е методът с най-дългосрочно и голямо приложение, препоръчан категорично от Европейската и Американската асоциация за лечение на увеличена простата. Повече от 15 години с него работят в стотици клиники в целия свят и опитни лекари са оперирали безкръвно хиляди пациенти.

Зеленият лазер, с който Хил клиник е известна в страната, успешно се комбинира с холмиум лазер за разбиване на камъни в пикочните пътища. И това е приложимо и при пациенти с високо кръвно и такива, които са на антикоагуланти. За разлика от другите видове лазери, позволява максимална абсорбация на хемоглобина, т.нар. „изпаряване” на простатната тъкан. Технологията и изключителният опит на специалистите правят възможно отстраняването на много големи простати, дори и такива над 200 гр., което е огромно предимство и няма аналог с другите методи. Зеленият лазер не засяга дълбоко околните тъкани, отсъства риск от тежка некроза. За самочувствието на болните е от съществено значение и това, че след манипулацията отпада необходимостта от продължителна катетеризация. Едно от най-важните му предимства е, че запазва сексуалната функция и мъжът остава полово активен. Самата лазерна хирургия е толкова безболезнена и бърза, че пациентите често се учудват, когато им съобщят, че е приключила и ги изведат от операционната.

За мъже с доказан рак на простатната жлеза Хил клиник предоставя уникалната възможност за комплексна и напълно безплатна медицинска консултация. Екипът на клиниката разполага с ЕДИНСТВЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ апарат MR-TRUS Fusion – топ диагностична процедура при съмнение за рак на простатата. Вече не е нужно да се прави биопсия "на сляпо" и се избягва риска от фалшиво негативни резултати. Наричат Fusion методът "GPS за рака", тъй като с безкомпромисна точност открива дори начален злокачествен процес.

За записване на час при уролог в Хил клиник позвънете на тел. 02/439 31 31