Лошите емоции водят до остеопороза

Коя е тя?

Д-р Виолета Ботева е завършила медицина в Плевенския университет, но още като студентка разбира, че притежава особена и силна енергия, която може да лекува чрез ръцете й. Постепенно започва да практикува енерготерапия, която стимулира мощни оздравителни процеси на всички аспекти от човешката същност - физическо тяло, ум, емоции, творчески потенциал и духовност. Вече повече от 20 години д-р Ботева е енерготерапевт, но не изключва и знанията от традиционната медицина.

- Д-р Ботева, кога открихте лечебните си качества?

- Открих качествата на силната си енергия през периода на обучението си във ВМИ. Тогава изведнъж започнах да усещам по странен начин с ръцете си болните места по тялото на хората. Разбрах, че излъчвам силна енергия от дланите. Да ви призная, от малка си мечтая да лекувам хората и затова записах да уча медицина. Впоследствие постигнах много резултати в лечението на редица вътрешни болести, гинекологични проблеми, заболявания на периферните нерви, ставите и т.н. със силата на енергията. Работила съм в Македония, както и във Великобритания. В Лондон и в Денвън дори бях енерготерапевт в клиника за алтернативна медицина.

- До какви лечебни промени водят вашите терапевтични процедури?

- Лечението, което прилагам, предизвиква мощни процеси на детоксикация от синуси, бронхи и бели дробове, черва, полови пътища, кожа и отделителната система. Започва продължително изхвърляне на слуз, микроорганизми, силно увредени клетки, отпадъчни продукти, излишна вода, задържана в тялото. Изхвърлят се кисти, полипи, пясък и камъчета. Често пациентите ми усещат тези процеси като влажна кашлица, секрети от носа, изпотяване, обилно уриниране, тъмна урина, обилни изхождания, потене, кожен сърбеж... Всичко това води до премахване на микроорганизмите и на увредените от болестта клетки и като цяло болният оздравява. Така че лечението, което провеждам вече повече от 22 години, стимулира, от една страна, изхвърлянето от организма на продуктите на болестта, а от друга - засилва процесите на възстановяване на увредените тъкани.

- Колко дълго продължава лечението ви?

- Лечението е от 21 процедури в продължение на около 2 месеца. Толкова горе-долу продължава детоксикацията на тялото.

- Кой е последният болен, на когото помогнахте?

- Възрастен мъж с диагнози - хроничен бронхит, пиелонефрит, цистит, безсъние, постоянна отпадналост, високо кръвно налягане. Терапията с енергия предизвика силни процеси на чистене в организма му. Седмици наред този човек изхвърляше много секрети от дихателната си система, дишането му се подобри значително, започна да прави ежедневни разходки с бързо ходене по час и половина. От бъбреците си изхвърли много пясък и 2 камъчета, кръвното му се нормализира... Имах и случай на млад мъж с проблемно забременяване при новата му жена. Спермограмата му показваше пълна липса на производство на сперматозоиди. Проведох цялостен курс на терапия. Човекът имаше изкаран в миналото сериозен възпалителен процес на черния дроб и на пикочополовите пътища, разширени вени на тестисите. Помогнах му, а в края на сеансите се случи чудото - жена му забременя. Помагала съм и друг път на бездетни.

- Учили сте традиционна медицина, но помагате по нетрадиционен път на болните, защо?

-Уважавам медицината, но конвенционалната не може да намали заболеваемостта на хората. Все по-често инфекциите хронифицират, алергичните и автоимунните състояния стават епидемия, защото в много случаи лекарствената терапия е симптоматична и вместо да стимулира естествените механизми в тялото за възстановяване, тя всъщност ги потиска. Освен това предписваните успокоителни, сънотворни, транквилантите не оздравяват психиката, а правят човека отнесен, сънлив, неадекватен. Това е основната причина все повече хора да търсят решение на здравословните си проблеми чрез методите на природната медицина.

Смятам, че двете медицини - традиционна и нетрадиционна, трябва да се обединят. От една страна, трябва да се третира заболяването на физически план, но за да бъде качествено едно лечение, терапевтът трябва да обърне голямо внимание върху емоционалното състояние на пациента, да го подпомогне да преодолее някои свои слабости и грешки. Това може да стане само с много любов - със заплахи и плашещи прогнози за бъдещето му няма как да се получи. Един от големите недостатъци на традиционната медицина, която все още изцяло разчита на медикаментите за лечение, е, че напълно се игнорира най-важният фактор за нарушеното здраве - психичните причини за развитие на заболяванията.

- Т.е. стресът ли е най-опасен за здравето на хората?

- И егоизмът. Той е болезнен и безперспективен както за обекта, към който е насочен, така и за този, който го подхранва. Хората трябва отново да се събудят за духовния аспект на живота. Духовното не е да правим някакви практики, които са извън нашия земен живот. Важното е да бъдеш добър, морален, чист, да се стремиш към истина в отношенията си с другите хора. Да се поставяш на мястото на другия, да изпитваш топлина и обич към всяко човешко същество. Прошката освобождава от гняв и страдание душата.

- Да обобщим - кои са болестите, които успешно отстранявате?

- Най-често лекувам хора със синузит, бронхит, алергичен ринит, астма, с алергии, с хипертония, с инсулт, с инфаркт, язва, гастрит, колит, възпаление на стомаха, безплодие при жени, кисти в яйчниците, възпаление на бъбреците, песъчинки и камъни в тези органи, както и на жлъчката, заболявания на периферната нервна система - плексит, радикулит, болки в гърба, дискова херния, артрит, артрози, страдащи от различни фобии и неврози, безсъние.

- Не работите с онкоболни и деца с диабет, защо?

- Така съм приела. Но помагам на хора, които са в т.нар. предраково състояние, за да не стигат до процеса на развитие на болестта. С деца с диабет не работя, тъй като те много бързо свалят и вдигат захарта. Иначе приемам деца с нощно напикаване, които са в силен стрес, имат проблеми с говора или с храненето, често боледуващи от инфекции малчугани също много добре се повлияват от енерготерапията.

- Как влияят на органите ни негативните емоции?

- Разболяват ги. Всеки от нас има своя наследственост, има слабости в организма, но до каква степен те ще се разгърна като заболяване, зависи от поведението ни. За да сме в хармония с природата, трябва да се храним правилно, да почиваме качествено. Много е важна и профилактиката, каквато е и енерготерапията, защото тя третира заболяването на енергийно ниво, в най-начална фаза. Духовната и психическата хигиена също са много важни за нашето здраве - да обърнем внимание на мислите и чувствата ни, начинът, по който се случват нещата в нашия вътрешен свят, защото те определят всичко останало. Освен това негативните емоции въздействат на всеки орган. Доказано е например, че има връзка между стреса и остеопорозата - кортизолът, основният хормон на стреса, извлича калция от костите. Дори да приемаме храна, богата на калций, негативните мисли и чувства на гняв, омраза, страх, презрение, отчаяние стимулират производството на този хормон, а той унищожава калция и води до болести. Затова трябва да изграждаме у себе си позитивно отношение към живота.

За поръчка на книгата "Лечителите на България" на www.trud.cc.

За контакт с д-р Ботева:

0887 265 627