Напрежение пред 16-а поликлиника в София. Причината е смъртта на 10-годишно дете.

Момчето играело вкъщи, глътнало пионка за „Не се сърди човече” и се задавило. Майката веднага го завела в спешния център в поликлиниката в „Ботунец”, но там нямало лекар, информира Нова телевизия.

По думите й имало само една медицинска сестра, която била нова.

Веднага се обадили на Спешна помощ, но чакали линейката 45 минути, твърдят близки на починалото дете. Докато чакали, то издъхнало.Някой
01/10/2019 02:07:38

Жалко за детето! Можело е да го спасят. Мой братовчед преди около 45 г. като дете също гълта парче от мозайка. Живееше в провинциално градче. В болница в окръжния град на около 45 км е закаран почти веднага и спасен. Изваждат парчето със сонда. А сега не могат?!? Какви времена!!!

До Някой
01/10/2019 03:04:26

Могат, но сестрата била нова, а линейката дошла след 45 минути.

Герасим
01/10/2019 11:54:13

Крайно време е в България до всеки циганин да има поне по един доктор с реанимобил и полицай! Докторът е за да го реанимира във всеки един момент, а полицая за да го пази от потърпевши от циганския терор, от доктора, ако е решил да го интубира и да опази доктора от циганина, за да може все пак да му спаси живота. Но циганина е важен гласоподавател и трябва да бъде обгрижван и ухажван да се ползва от всички права без да дава принос, без да плаща данъци и осигуровки. Жалко за детето, но дали всъщност е починало от тази пионка, дали тези родители са реагирали адекватно, но въпросът е в това, че каквото каже циганинът е меродавно, а всички трябва да се оправдават.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*