Как да се предпазим от грип и настинка, повишавайки имунитета си, ни съветва хомеопатът и фитотерапевт с 30-годишна практика и голяма популярност особено сред българските майки д-р Атанас Михайлов.

Д-р Михайлов, как подсилвате организма си за студените месеци?

Всяка сутрин вземам по лъжичка - две от комбинацията 250 мл ленено олио и 40-50 г клеева тинктура. Този имуностимулатор е подходящ и за деца. Пия и напитка приготвена с престояла в нея чаена гъба, позната като комбуча. (Тя се поставя в 2 л. чай, 160 г захар, 2 с.л. ябълков оцет, за 5-14 дни ферментира и напитката е готова за пиене).

Кои пчелни продукти препоръчвате?

Всички пчелни продукти са добри за имунитета, но на първо място е клеевата тинктура. За профилактика на вирусни заболявания от октомври до март е добре да се взема по 1 доза дневно от 20-30 капки, а при неразположение и грипна епидемия по 3 - 4 дози. И за децата е от полза. Дозировката за тях е 1 - 2 капки за всяка година живот. За 5-годишно дете приемът е 3 х 5 -10 капки дневно. При алергии е добре да се приема пчелно млечице, а за подобряване работата на черния дроб - пчелен прашец. Медът нека се използва като подсладител вместо захар.

Цялото интервю четете тук