Има толкова много продукти, които притежават полезни свойства, за които не знаем. Например семката от авокадото. Колко пъти сме я изхвърляли?

Полезни свойства

Семката на авокадото притежава антибактериални и антигъбични свойства. Това означава, че може да неутрализира различни вредни микроорганизми. Освен това съдържа сапонини, които засилват метаболизма и помагат на тялото да се отърве от лошия холестерол. В нея се съдържат калций, магнезий и витамин С.

Как да приготвите семката?

Първо трябва да обелите кафявата обвивка и да оставите семката да изсъхне.

Може да помогнете на процеса, като я печете около 2 часа на ниска температура. След което обелете и настържете на ренде. Не се препоръчва да ядете прясна семката.

Как да я използваме като козметичен продукт

Благодарение на антибактериалния й ефект семката на авокадото се справя чудесно с акне, мазна коса и пърхот. Тя също има добро влияние върху цвета на кожата и здравето на косата.

Целия текст четете тук