Когато ни боли глава, бързаме възможно най-скоро да се избавим от дискомфорта и обикновено веднага гълтаме хапче. По-безвредно е обаче да надвием главоболието с натурални методи.

Според лекарите най-често срещано е главоболието, причинено от напрежение, стрес, преумора, изобилие от емоции, а също и от физическо напрежение, предизвикано от спазми на мускулите на врата, раменете и черепа. По правило тази болка е със средна интензивност, двустранна, с усещане за натиск. Отстранява се най-добре с техники за релаксация, гимнастика, ароматерапия.

Масаж

Масажът на главата и врата успешно подобрява мозъчното кръвообращение и отпуска мускулите. Самомасаж за 3-5 мин успокоява главоболието, умората и напрежението дори и след сериозно умствено или физическо натоварване. Всички движения се извършват по посока на растежа на косата, от скалпа към шията, ушите и т.н. Може да масажирате главата с цели длани (с галещи движения) или с пръсти (с лек натиск).

Гимнастика за очи

Движенията на очите също помагат срещу главоболие, тъй като стимулират мозъчното кръвообращение. Използвайте някои от следните упражнения...

Целия текст четете тук