30°C   София
 

Като лечебно заведение, специализирано в урология и онкоурология, столичната Хил клиник подкрепя активно кампанията Movember. Инициативата е много популярна в целия свят и слага акцент върху ранната диагностика на коварното заболяване, което отнема живота на все повече мъже. В последните години ракът на простатната жлеза бележи ръст и вече е на първо място като честота в мъжката популация над 50-годишна възраст.

През ноември в Хил клиник канят българите на профилактичен преглед на простатата, който ще струва наполовина. 50% отстъпка от цената ще направи услугата достъпна за повече хора. Целият пакет, който включва консултация със специалист уролог, PSA туморен маркер, ехографско изследване и ректално туширане, ще струва 25 лв. през целия месец.

Случва се по време на такъв рутинен преглед лекарят да открие признаци, които показват развитие на злокачествен процес.

Д-р Фернандо Гомез Санча, ръководител операционен екип в Хил клиник: „Преди хирургията при рак на простатата беше много травматична за пациента. Често се случваха при отворена операция и обилно кървене да настъпят усложнения. Рискът от последваща еректилна дисфункция и от инконтиненция /неволно изпускане на урина/ беше голям. Сега в нашата клиника прилагаме модерен метод и по лапароскопски път извършваме радикалната простатектомия. Резултатите са винаги отлични.“

Преобладаващата част от пациентите обаче имат просто доброкачествено увеличена простата. В клиниката имат модерно решение и за тези пациенти.

ЗАЩО УВЕЛИЧЕНАТА ПРОСТАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА?

Ако не се предприемат своевременно мерки, увеличената простата може да доведе до тежък стадий на заболяването, при което наблюдаваме остатъчна урина. Това е течност, която се задържа в пикочния мехур след уриниране и понякога достига няколкостотин милилитра.Тя предизвиква постоянното чувство за пълен пикочен мехур с непрекъснати позиви, често съпроводени от произволно (неволно) изпускане, също така създава условия за инфекции, възпаления, треска, образуване на камъни. Може да се увредят трайно дори бъбреците. Друг значителен проблем е нарушението на съня поради многократните ставания до тоалетна, което се отразява на тонуса и работоспособността на мъжа през деня.

Ако медикаментозната терапия не дава очакваните резултати, е препоръчителна операция. Модерното, щадящо пациента и признато в цял свят лечение е лазерното. В страната ни с най-впечатляващ опит в безкръвното премахване на увеличена простатна жлеза с лазер е екипът на Хил клиник. В дългогодишната си първокласна практика те имат вече близо 2000 излекувани с усъвършенствания метод пациенти. В тяхната операционна липсват кръв и разрези. Лекарите използват безкръвен метод, при който няма нужда дори от пълна упойка, а това е особено важно за хора в напреднала възраст и сърдечно-съдови проблеми.

http://hillclinic.com/kontakti/Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Аби Кланси е най-секси мамчето! Жената на Питър Крауч показа уникално тяло, след като роди четвъртото си дете. Само шест седмици по-късно красавицата няма грам излишно тегло и бързо се похвали със секси снимка по бански. Феновете на Аби са в истински шок и не могат да повярват как може да изглежда по този начин.

Атрактивната бивша асистентка на "Сделка или не" Жасмина е готова да си направи цяла детска градина. Блондинката е майка на три деца, но не крие желанието си да роди отново. "Това е най-хубавото нещо. Нямам против да имам още деца. След години остават само спомените с децата", разсъждава Жасмина. Права е!

Да почука на врата и да изчака отговор, преди да я отвори, е само едно от тях. Вижте кои са останалите. Когато се обаждаме по телефона, първо представяме себе си и казваме кого търсим. Казваме винаги благодаря, дори за малките жестове. Най-вече за тях. Никога не използваме неуважителен тон пред по-възрастни хора и не прекъсваме.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Италианските власти от адриатическия град Сенигалия, област Марке, предотвратиха извършването на кражби по домовете от страна на двама българи, съобщиха местните медии. 30-годишният М.И. и 21-годишният А.М. били преследвани с патрулна кола, а после в преследването се включил и хеликоптер на полицията от Пескара.

Разработка на американски учени от университета в Масачузетс им позволи за пръв път в света да получат течен магнит, съобщи в. "Мейл он сънди". Откритието се счита за пробив в науката, тъй като течният магнит запазва свойствата си дори при промяна на формата. Той ще позволи на учените в бъдеще да могат да конструират течни роботи, предаде БТА.

Емблематичния музикант Буги Барабатае починал тази нощ на 58-годишна възраст. Неговите колеги от радио Z-Rock написаха скръбен статус във Facebook страницата си, който гласи: "Нашият Буги тази нощ си отиде... Нямаме думи... Съкрушени сме". Причината за смъртта все още не е ясна, но в социалните мрежи фенове на музиканта вече изказват