Като лечебно заведение, специализирано в урология и онкоурология, столичната Хил клиник подкрепя активно кампанията Movember. Инициативата е много популярна в целия свят и слага акцент върху ранната диагностика на коварното заболяване, което отнема живота на все повече мъже. В последните години ракът на простатната жлеза бележи ръст и вече е на първо място като честота в мъжката популация над 50-годишна възраст.

През ноември в Хил клиник канят българите на профилактичен преглед на простатата, който ще струва наполовина. 50% отстъпка от цената ще направи услугата достъпна за повече хора. Целият пакет, който включва консултация със специалист уролог, PSA туморен маркер, ехографско изследване и ректално туширане, ще струва 25 лв. през целия месец.

Случва се по време на такъв рутинен преглед лекарят да открие признаци, които показват развитие на злокачествен процес.

Д-р Фернандо Гомез Санча, ръководител операционен екип в Хил клиник: „Преди хирургията при рак на простатата беше много травматична за пациента. Често се случваха при отворена операция и обилно кървене да настъпят усложнения. Рискът от последваща еректилна дисфункция и от инконтиненция /неволно изпускане на урина/ беше голям. Сега в нашата клиника прилагаме модерен метод и по лапароскопски път извършваме радикалната простатектомия. Резултатите са винаги отлични.“

Преобладаващата част от пациентите обаче имат просто доброкачествено увеличена простата. В клиниката имат модерно решение и за тези пациенти.

ЗАЩО УВЕЛИЧЕНАТА ПРОСТАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВА?

Ако не се предприемат своевременно мерки, увеличената простата може да доведе до тежък стадий на заболяването, при което наблюдаваме остатъчна урина. Това е течност, която се задържа в пикочния мехур след уриниране и понякога достига няколкостотин милилитра.Тя предизвиква постоянното чувство за пълен пикочен мехур с непрекъснати позиви, често съпроводени от произволно (неволно) изпускане, също така създава условия за инфекции, възпаления, треска, образуване на камъни. Може да се увредят трайно дори бъбреците. Друг значителен проблем е нарушението на съня поради многократните ставания до тоалетна, което се отразява на тонуса и работоспособността на мъжа през деня.

Ако медикаментозната терапия не дава очакваните резултати, е препоръчителна операция. Модерното, щадящо пациента и признато в цял свят лечение е лазерното. В страната ни с най-впечатляващ опит в безкръвното премахване на увеличена простатна жлеза с лазер е екипът на Хил клиник. В дългогодишната си първокласна практика те имат вече близо 2000 излекувани с усъвършенствания метод пациенти. В тяхната операционна липсват кръв и разрези. Лекарите използват безкръвен метод, при който няма нужда дори от пълна упойка, а това е особено важно за хора в напреднала възраст и сърдечно-съдови проблеми.

http://hillclinic.com/kontakti/