- Какво е това?

- Изкарвате само по гащи 3 минути в камера при минус 85 градуса. Почакайте, не си тръгвайте, върнете се... Тя е полезна!

- Колко струва?

- Прави се в частна клиника в Лондон. Две процедури струват 50 лири. Но местата, където се предлагат такива процедури, никнат като гъби навсякъде в Англия. Цените са от 35 до 50 лири на сеанс.

- Какво й е полезното?

- Криотерапия на цялото тяло се прави при възпаления поради заболяване и от травми. Тя намалява болката особено в ставите. Ако сте спортист, ускорява възстановяването при контузия, намалява мускулните увреждания и възвръща спортната форма. Излагането за кратко на екстремен студ позволява на спортиста да се натоварва повече на тренировки. Криотерапията се прилага на играчите във всички елитни футболни клубове в Англия.

- Какво чувстваш?

- Студ. Само по гащи си, носиш шапка, ръкавици и чорапи и влизаш в криокамерата. Вътре е ужасно студено! Времето тече все по-бавно и крайниците ти се вледеняват. Поглеждаш надолу - косъмчетата на гърдите ти са станали бели. Съвсем наясно си, че и миглите ти са в скреж. Студът обзема ума и тялото ти изцяло. Но той свършва и излизаш. Кръвта мощно нахлува в крайниците и усещаш прилив на сили. Болката в краката и ръцете от сутрешната изтощителна тренировка е изчезнала. Чувстваш се презареден с енергия. Нямаш търпение да влезеш пак в камерата. Правиш го и тутакси се разкайваш. Ужасно студено е!

- Струва ли си?

- Ако си контузен и бързаш да се оправиш, си заслужава парите.