Пушенето на марихуана уврежда нервните влакна, които свързват мозъчните полукълба. Колкото по-силен е канабисът, толкова по-големи са щетите и рискът от психоза нараства, съощи в. "Дейли телеграф", като се позова на британско изследване.

"Установихме, че честата употреба на канабис уврежда бялото мозъчно вещество в една специфична структура, наречена corpus callosum. В нея има влакна от неврони (т. нар. аксони), по които се предават импулсите между полукълбата", обясни д-р Паола Дазън от лондонския "Кингс колидж".

Увреждането зависи от количеството активна съставка в канабиса тетрахидроканабинол. Колкото повече и по-силен канабис се пуши, толкова то е по-голямо.

Тези изводи се базират на двойно сканиране на бялото мозъчно вещество на 56 души с настъпил първи епизод на психоза и на 43-ма здрави доброволци.

Психозата е тежко психическо разстройство с халюцинации, което води до шизофрения.Петров
09/26/2018 15:00:27

Айде започнаха манипулациите. Бойко Борисов каза, че няма да допусне НИКАКВИ наркотици на територията на България и слугинажа започна отново демонизирането на марихуаната. А това, че стотици изследвания и живи свидетелства говорят за невероятни лечебни свойства на тая билка се забравя.

Bobo
09/26/2018 18:26:56

Вижте статията от 2015 г. Намерете разликата https://www.24chasa.bg/zdrave/article/5144584

manolov
09/28/2018 16:41:47

надеждна оферта за заем за селскостопански и промишлени инвестиции. Ние сме финансова институция, която предоставя заемни и инвестиционни услуги за всеки, който се нуждае. Ние предлагаме инвестиционни услуги в земеделския и индустриалния сектор, за да предоставим по-благоприятна подкрепа на земеделския производител. офертата е валидна от сума от 15 000 евро до сума от 500 000 евро. За цялата информация относно условията и формалностите се свържете с нашите агенти онлайн по имейл. Email: mocan.laurita@mail.ru

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*