12°C   София
 

Първият въпрос на приятели и роднини към бременната жена е "Момче ли е или момиче?" Полът на бебето интересува всекиго, някои дори се хващат на бас за него. Но няма как да се узнае полът преди 20-ата седмица от бременността. И дори тогава ултразвуковият скенер не дава 100% сигурност. Затова някои родители избират просто да чакат, докато бебето се роди.

Много майки се кълнат, че са знаели със сигурност пола на детето много преди раждането, и то без да са ходили на скенер. Казват, че им го е подсказал майчинският инстинкт.

Ако отчаяно търсите отговор на въпроса "Момче или момиче?" и неизвестността ще ви убие, ето 15 признака, по които се предсказва полът на нероденото бебе.

1. Сладко или солено?

Повечето жени изпитват постоянен глад заради хормоналния дисбаланс по време на бременността. По това към каква храна ги тегли, се определя и полът на бебето им. Ако умират за сладкиши, ще е момиче. Ако предпочитат солени и пикантни храни, ще е момче.

2. Гади ли ви се?

Много бременни почти не се оплакват от сутрешно главоболие и пориви към повръщане. Те ще родят момче. Женските бебета обаче не са така добрички. Преди да ги родят, на майките им много често им се повръща, а сутрин ужасно ги боли глава.

3. Висок или нисък корем?

Ако коремът е най-издут в долната част, ще е момче. Ако е издут по-горе, купувайте розови дрешки - ще е момиче.

4. Китайски календар

От 700 години в Китай успешно се използва лесна таблица за предсказване на пола на бебето без помощта на доктор. Това става чрез датата и месеца на зачеването. Китайците я използват и когато планират забременяването, тъй като там се предпочитат момчетата.

5. Пулс

Когато вашият гинеколог направи доплерово изследване, за да чуе как бие сърцето на бебето, отбележете си пулса му. Смята се, че пулс от 140 и повече в минута е индикатор за момиче. Ако пулсът е под 140 удара в минута, е момче.

6. Пъпки

Ако ви излязат пъпки и състоянието на кожата ви се влоши по време на бременността, виновна за това е вашата още неродена дъщеря. Старите баби казват, че майките погрозняват, защото дъщерите крадат от хубостта им.

7. Почистващ гел

Купете си шише с гел за миене на съдове. Напълнете наполовина малка чаша с вашата урина. Добавете 1 супена лъжица гел и вижте как се променя цвета й. Ако стане зелена, ще е момиче. Ако посинее, купувайте сини дрешки - ще е момче.

8. Пръстен

Свалете пръстена си (това би трябвало да е венчалната халка, впрочем), вържете го на конец и го спуснете отвесно над корема си. Следете как се движи. Ако се поклаща назад-напред, ще имате момче. Ако се върти в кръг - ще имате момиче.

9. Равновесие

Ако запазите своята грациозност по време на бременността, ще родите грациозно момиче. Ако се клатушкате и често се спъвате, ще родите момче.

10. Длани

Представете си, че някой ви моли да му покажете ръцете си и вие ги протягате напред. Ако са с дланите надолу, носите момче. Ако дланите ви са нагоре, ще е момиче.

11. Сънища

Със сигурност сънувате, че детето ви е момче или момиче. Не бива да смятате тези сънища за пророчески. Според старите баби, ако сънуваш, че имаш момче, ще ти се роди момиче. И обратното.

12. Гърди

Изследвайте бюста си, тъй като ключът на загадката дали ще родите момче или момиче е в него. Ако лявата ви гърда изглежда по-голяма от дясната, ще имате син. И обратното - по-голямата дясна гърда посказва, че ще имате дъщеря.

13. Следете братчето и сестричето

Можете да познаете пола на бебето си по поведението на неговата кака или батко. Ако вашият вече роден син проявява жив интерес към корема ви, ще родите момиче. Ако не му обръща внимание, ще родите момче. Същото и с дъщеря ви. Ако тя проявява интерес към корема ви, ще родите момче. Ако е безразлична, бебето ви е от нейния пол - момиче.

14. Мирис на чесън

Можете да определите пола на бебето си по миризма, като изядете няколко скилидки чесън. Ако след 2-3 часа от порите на кожата ви се носи мирис на чесън, ще родите момче. Ако кожата ви не мирише на нищо, ще е момиче. (При този тест всички - дори и съпругът ви, може да се дръпнат поне на метър от вас.)

15. Ключ

Ключ е ключът към загадката дали ще родите момче или момиче. Изпуснете нарочно някой ключ. Наведете се и го вземете, без да поглеждате към него. Ако го хванете за облата част, ще родите момче. Ако вземете заострения и назъбен край на ключа, ще родите момиче.

С ултразвук точността е 98%

Полът на още неродено бебе се установява с ултразвуков апарат или с кръвен тест. Кой метод е най-прецизен и кога се прави?

Най-ниският клас ултразвукови апарати е с 2D образ. С тях се вижда по-трудно. Те нямат дълбочина и увеличение на образа на бебето и може да се сбърка полът му. Друг риск има и ако докторът не умее да оценява образите.

Апаратите с 3D образ го дават в 3 плоскости – X, Y и Z. Те правят обемна снимка на бебето и позволяват голямо увеличение на образа.

"Поршето" на ултразвуците е 4D апаратът. То е най-високият клас. С него се вижда как бебе, голямо само 6 см, маха с ръчички и крачета. Могат да се видят лицето, очите, сърцето, как се движи кръвта в него.

Най-ранната прогноза за пола на бебето се прави в 12-ата гестационна седмица. Това е в края на 3-и месец от бременността. Тогава точността е 70-85%. По-категорично е в 16-ата седмица и най-точно в 20-ата, когато анатомичното развитие на бебето завършва.

Другият вариант за познаване пола на бебето е да се вземе кръв от майката и да се направи тест. Той се нарича "Панорама тест" или "Хармони тест". Показва и дали бебето има генетични увреждания.

Правят секс по хороскоп

Много хора си мислят, че могат да направят нещо, за да им се роди било момче, било момиче. И се опитват да "повлияят" за пола на бебето чрез правене на секс в определени пози, във фиксиран час или ден от месеца, чрез специални диети и др.

Повечето от тези практики обаче са с твърде оскъдна или с липсваща научна мотивировка. И все пак една от осем двойки пренебрегва биологичните закони, за да има дете от желания пол. Над една трета от бъдещите родители опитват секс в определена поза, а 22% правят секс на фиксирани дати в месеца.

Всяка седма майка се подлага на диета с определени храни в името на желания пол на бебето си, а 7% от жените въвличат в диетата и бъдещия татко.

Тези практики нямат научна основа, но едно изследване на университета в Есекс от 2008 г. подсказва, че жени, които закусват всяка сутрин и ядат по-калорична храна в периода на зачеването, е по-вероятно да родят момче.

Не е смайващо и че една от 16 двойки прави секс съобразно астрологическите таблици или според фазите на Луната, като 14% избират дните по китайския календар.

След забременяване 11% от бъдещите родилки си правят тестове, по-рано от нормалния скенер на 20-ата седмица, за да разберат какъв е полът на зародиша.

Една четвърт признават, че са люлели пръстен на конец над корема си, за да видят дали се клати (момче), или се върти (момиче).

Методика на д-р Шетълс

Най-известният метод в света за подбор на пола на бебето е т. нар. методика на д-р Шетълс. Издадена като книга под заглавие "Как да изберем пола на бебето", тя е продадена в няколко милиона екземпляра.

Д-р Ландръм Шетълс гарантира успех в 75 до 90% от случаите. Методът му е прост, може да се прилага вкъщи и се свежда до съвети за половия акт при зачеване на момче или на момиче. Изисква се само точно съобразяване с периода на овулация.

Според теорията му има 2 типа сперматозоиди - носещи Х-хромозома и носещи У-хромозома. Те имат свои особености.

У-сперматозоидите, от които с зачева момче, са по-малки и с удължена глава, по-бързи са, но са по-крехки и жизнеността им е по-кратка.

Х-сперматозоидите, които оплождат с момиче, са по-големи, с овална глава, по-бавни са, но пък са по-издръжливи и живеят по-дълго.

Въз основа на тези разлики д-р Шетълс сочи, че при идеални условия У-сперматозоидът е по-бърз и печели надбягването към яйцеклетката. Но ако условията не са идеални, оцеляват по-малко У-сперматозоиди, а това води до преобладаване на Х-сперматозоидите и се зачева момиче.

Най-голямото възражение срещу теорията на Шетълс е, че ако тя бе състоятелна, щяха да се раждат само еднополови близнаци.Алексей
06/28/2019 03:21:20

Перезвоните мне пожалуйста 8(812)200-40-52 Алексей.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

ПОСЛЕДНО ОТ

Коронавирусът като размер е по-голям от обикновените вируси и не преминава плацентарната бариера, казва председателят на Дружеството по акушерство и гинекология и главен координатор на експертния съвет по акушерство и гинекология към министъра на здравеопазването - Проф. Николов, бременните жени обикновено винаги попадат в групите на по-уязвимите

Певецът прегърнал най-малкото си дете - двумесечното бебе Маша, което се поклаща на фона на песента We Are Young. Такова видео пусна Енрике Иглесиас в инстаграм и фейсбук и умили хиляди свои последователи. Това е първият път, в който той показва момиченцето ясно. Досега само веднъж е пускал снимка на бебето си - и именно така обяви новината

Мае, Бриджит и Анемона са сред най-предпочитаните пролетни имена по света. Пролетта е може би най-доброто време от годината, защото ни вдъхновява за толкова много неща. Ще ви се стори ли невероятно, ако кажем, че сред тях е и изборът на бебешко име? Вижте списък от най-популярните имена с техните значения, които родителите избират по света

Първородният син на млада двойка от Руската федерация носи името на причинителя на пандемичната зараза, пише БГНЕС. Младо семейство от Новокузнецк реши да кръсти първородното си момче с несъществуващо име - Ковид. Детето беше кръстено така в чест на коронавируса, който бушува в света и вече е отнел хиляди животи в различни страни

Как загубихме цивилизационната пътека в биологичната джунгла

Освен на еволюция - детайлно разработена от Дарвин - живите същества са способни и на инволюция....

Разбор на мислите в красивата тишина на коронавируса

В десетки необичайно тихи градове в Европа, Америка, Азия, Африка и Австралия, във внезапно...

Човечеството излезе в болнични

Как да ги обърнем в цивилизационен скок? Всички сме свидетели как Китай се справи със своя нов...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бабата от село Печеница трогната от вниманието на двама иранци лекари - д-р Заргар и д-р Шакиб, и от д-р Гайдаров. Преди години те идват в малкия град и започват да лекуват хората от 23 съседни села Надие Шаиб Мехмед е с високо кръвно и от години го лекува в исперихската болница. 80-годишната жена от село Печеница разплака лекарите там с писмото

Един от най-талантливите ни съвременни актьори - Христо Шопов, играе основен персонаж в криминалния сериал “Южен вятър”, който върви по сръбската държавна телевизия РТС 1. Поредицата е продължение на едноименния филм на Милош Аврамович, който излезе в края на 2018 г. и се радваше на огромен зрителски интерес

Първенството на малката африканска държава Бурунди продължава с пълна сила. И трябва да завърши до края на април, защото след това стартира невероятна жега. Двубоите се играят пред публика. Преди 6 дни официално бяха признати първите два случая с положителни проби за коронавирус. Според някои групи за човешки права обаче правителството всъщност

Държавата поема осигуровките на работниците по мярката 60/40 Замразиха се партийните субсидии Туроператорите длъжни да предоставят ваучери или да върнат парите на клиентите си до 1 месец след края на извънредното положение Над 10 пъти по-ниски стават глобите за безцелни разходки в парка и други нарушения на мерките в извънредното положение