Апетит за сладко, гадене сутрин и корем като диня са 3-те признака, че бебето ще е момиче. Канадски медици обаче твърдят, че полът на бебето може да се узнае още преди то да бъде заченато. Те установили, че по кръвното налягане на жената 26 седмици преди зачеването се разбира дали тя ще роди момиче или момче. По-високото систолично налягане е сигнал за момиче, по-ниското подсказва момче.

Д-р Рави Ретнакаран от болницата в Торонто казва: "Когато жената зачене, полът на детето се определя от това дали спераматозоидът на бащата доставя Х или У хромозома. Кръвното налягане преди бременността се подминаваше като фактор за пола на детето. Оказа се, че то влияе."

Досега се знаеше, че влияние върху пола оказват катастрофични събития като бедствия, войни и икономическа криза в дадена страна. Това се обяснява с факта, че за единия пол е по-вероятно да се съхрани чрез бременност и раждане. Така дори съотношението на половете да е 50:50 сред населението, то се променя при ражданията в зависимост от това кой пол в момента е по-силен.

Според канадския екип средната стойност на систоличното налягане при бъдещи майки на момчета е 100, а на момичета - 103, в месеците преди зачеването.

Екипът мерил кръвното на 1411 китайки, желаещи да забременеят, 26 седмици преди това да стане, както и после, по време на бременността. Те родили 739 момчета и 672 момичета. Сравняване на показатели като възраст, тегло, нива на холестерол, мазнини и глюкозата и др. показало, че само систоличното налягане преди бременността е в устойчива зависимост с пола на бебето.