Eдин от най-приятните лечебни методи е рефлексологията. Лежиш, почиваш си, а специалистът масажира твоите ходила и така стимулира определени рефлексни точки на стъпалото. Когато се натисне една от тях, ефектът е подобен на масаж на дадена част от тялото.

Още в древността хората приемали краката като важен фактор, който се грижи за здравето на всички органи. Ето защо ходенето бос е толкова полезно и важно.

Извeждат се токсините от организма

Този масаж е достатъчен, за да се осигури грижа за здравето на цялото тяло, защото след него се получава отпускане, подобряване състоянието на нервната система и повишаване на тонуса. Специалистите казват, че с рефлексология се постига не само физически, а и енергиен и емоционален баланс. Можело дори да се изведат токсините от организма и така да се постигне цялостно излекуване.

Масажът започва, като пациентът ляга и кракът, по който се работи, се повдига и подпира отдолу. Първо се започва от дясното стъпало. То отговаря за органите в дясната половина на организма – половината от стомаха, единия бял дроб, половината от мозъка, дясното око. А левият за лявата половина – черен дроб, сърце и т.н.

Целия текст четете тук