23°C   София
 

Пациент на 72 г. от гр. Бургас с простатна жлеза 345 куб. см. беше опериран успешно със Зелен лазер чрез метода на енуклеация в Хил клиник. Отстраняването на толкова хиперплазирала жлеза е сериозно предизвикателство за всеки уролог. Да се извърши лазерно лечение в този случай е въпрос на огромен опит и съвършено владеене на техниката. С помощта на Зеления лазер операцията премина без разрез, без кръвене, без нужда от пълна упойка.

Обичайната практика е такива пациенти да бъдат подложени на тежка, продължителна отворена интервенция, която носи своите рискове. След повече от 2200 оперирани със Зелен лазер мъже, обаче уменията на уролозите в Хил клиник са на ниво те да могат да извършат интервенция с голяма сложност, вкл. на жлеза с обем над 300 куб. см. Това е вторият пациент с толкова разрастнала се простата, който е опериран успешно, съобщават от клиниката. Допълнително усложнение представлявал и камък в пикочния мехур, който бил премахнат с лазера. Двете интервенции били извършени в една единствена процедура, а веднага след нея пациентът е в отлично състояние, готов да сподели:

“Преди да дойда в Хил клиник двама уролози ми казваха, че е абсолютно немислимо толкова голяма простата да се премахне по безкръвен начин. Твърдяха, че трябва да се премахне с класическа операция, чрез скалпел. Страхувах се както от пълната упойка, така и от кръвозагуба по време на такава операция. Затова се обърнах към екипа Хил клиник. Четох, че имат най-голям опит с лазерите. Само те не ме върнаха, а ми предложиха енуклеация със Зелен лазер.

Назначиха изследвания, само след седмица имах дата за операция. Всичко мина по план. Аз бях в съзнание, говорех с анестезиолога д-р Никифорова през цялото време. Също и наблюдавах на екрана как д-р Санча работи. Когато свърши, беше целия потен, но ми се усмихна. Парите, които платих са малко в сравнение с това, което получих. Грижите и вниманието бяха впечатляващи.”

Предимствата на безкръвното лазерно лечение пред TURP са в минималния риск от усложнения и странични ефекти след лечението. Още на следващия ден се наблюдава голямо подобрение и намаляване на симптомите на заболяването. Уринирането се нормализира незабавно и напълно се освобождава пикочният мехур. Мъжете се прибират вкъщи без катетър и могат да се върнат към обичайния си начин на живот доста по-бързо.

Телефон за записвания на консултации с лекарите на Хил клиник: 02/439 3131.

В момента целия пакет „Профилактика на простата”, който влючва консултация, ехографско изследване, туморен маркер, измерване на остатъчна урина е с 30% отстъпка и възлиза на 35 лв.Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...