Четвърти месец наблюдаваме случващото се в сектор „Здравеопазване“. Това каза на извънреден брифинг след извънредната среща заради злоупотребите в болниците министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предава „Фокус“.

Срещата днес бе организирана от премиера Бойко Борисов и на нея присъстваха и здравният министър Кирил Ананиев и министърът на финансите Владислав Горанов.

„Работата на МВР, ДАНС и прокуратурата е постоянна и засилена през третото правителство на Бойко Борисов. Основният мотив за нашата активност е, че в сектора се дават значителни средства без значително подобряване на услугите“, заяви Валентин Радев.

Тепърва ще се чува какво става в сектор „Здравеопазване“. Това, че сме

решени да помогнем на себе си и на нашите съграждани е безспорно. Такива операции има няколко. Тепърва ще се чува какво става в този сектор. Много пари, а ефектът е същият. Работата ни е да сведем до минимални граници тези лоши практики. Имаме нужда и от всички медицински работници да застанат на наша страна и да ни помогнат. Тук има много специфична материя, коментира Радев и уточни, че става въпрос за границите между живота и смъртта.

„Битката ще бъде жестока“, подчерта той.