Здравето ви започна да се подобрява през 2016 г., когато Сатурн напусна вашия знак. Все още обаче има две тежки планети в напрегнат аспект - Уран и Плутон, и трябва да наблюдавате енергията си. Малко разум ще ви отведе далеч.

Почивайте си, когато почувствате умора. Съсредоточете се върху главните неща и пропускайте маловажните. Избягвайте прекомерното мислене или говорене, което е голямо предизвикателство за Близнаците. Използвайте ума си, но без да злоупотребявате с него.

Плутон - вашата планета на здравето, се намира в Стрелец от много години и ще остане там още няколко. Това подсказва много неща, първото от които е, че трябва много да се грижите за половите си органи и да ги укрепвате.

Сексуалният ви живот трябва да бъде балансиран – нито прекомерно активен, нито твърде запуснат.

Черният ви дроб и бедрата се нуждаят от повече внимание. Редовно си масажирайте горната част на краката.

Тъй като планетата на здравето ви се намира в 7-ия ви дом, има силна връзка между любовта и здравето. Едното като че ли върви с другото. Планетата на любовта ви се премества в 6-ия дом на здравето на 26 октомври, което още повече засилва тази връзка.

Ако възникнат здравословни проблеми, има вероятност те да се дължат на несполуки в любовта. Изчистете емоционалните проблеми, преди да се втурнете на лекар. Здравето може да се оправи само̀, щом разрешите причината, и дори да има нужда от медицинска консултация, лечението ще върви много по-бързо и лесно.

Плутон управлява детоксикацията. Така че вие повече от другите се възползвате от подобни режими. След 16 юли управителят на 8-ия ви дом ще сключи добър аспект с Плутон и това ще укрепи още повече тази тенденция.

Доброто здраве за вас не означава да “добавяте” някакъв материал към тялото, а по-скоро да го изчиствате от това, което не му е нужно. Ако възникне здравословен проблем, първо опитвайте диета за детокс, за да го решите.

Плутон в 7-и дом може да означава, че на вашия съпруг/а или любовник/ца му предстои операция, най-вероятно с козметичен характер. Това може и вече да е станало, тъй като е дългосрочна тенденция.

Навлизането на Юпитер в 6-ия ви дом на 26 октомври е много благотворно за здравето ви. Вие и партньорът ви ще му обръщате повече внимание. Също така, ако имате някакъв отдавнашен проблем със здравето, ще чуете добри новини по въпроса.

Разбирането ви за здравето и болестите на метафизично и философско равнище се увеличава и с това се подобрява самото здраве. Мнозина от вас ще се запишат в курсове за някакъв вид лечителство. Юпитер е планетата на религията и метафизиката. Влизането ѝ във вашия дом на здравето сочи, че ще се възползвате от терапии като молитви и медитации, а и ще ги проучвате.

Най-активният период на здравето ви, когато ще са най-силни лечителските ви способности, ще е от 11 септември до 8 октомври и от 23 октомври до 21 декември.