24-годишният русенец Тодор Събев, национал по Шотокан Карате-До е пострадал тежко, по време схватка, съобщи за „24 часа” треньорът му в местния клуб „Динамо” сенсей Борислав Кисев. „Наложило се е да го докарат със самолет. Премиерът Бойко Борисов нареди лично да изпратят за него правителствения самолет „Спартан, за което сме му много благодарни. Очакваме в момента пред болницата да дойдат докторите и да кажат какво е състоянието му, дано Тодор да се оправи, извинявайте, но не мога да говоря повече точно сега”, каза Кисев. Сенсеят не е присъствал на Европейското първенство в Суботица, затова не е бил свидетел на травмата, получена от неговия състезател.

„Знам, че има мозъчно-черепна травма, получил я е по време на среща, в така наречената „оупън категория”. Съжалявам, че няма как да говоря повече, напрежението ни тук е голямо”, отрони сенсей Кисев и затвори телефона.

Състезателят на русенския клуб „Динамо” Тодор Събев е сред най-известните имена в своя спорт у нас. В края на миналата година, Събев стана шампиено на световното първенство по шотокан карате-до в Бургас. Събев спечели титлата в категория до 66 кг, и завоява бронз в т.н. „оупън категория”. В нея участват различни по тегло състезатели. Тодор записа 8 пбеди и ззагуби от по-опитен и тежък от него румънец. Тодор работи и като инструктор в клуб „Динамо”, тренира и група деца.