20-те милиона, за които бившият министър на здравеопазването Петър Москов говори, са платени по време на оставката на правителството, когато той все още беше министър, твърди д-р Димитър Петров, подуправител на Здравната каса.

Отговорът му по Би Ти Ви е във връзка с изказване на Москов, в което той обяви, че касата е похарчила 20 млн. лева за неизвършвани дейности.

"В съсловието наричат Петър Москов Пинокио. Така съм чувал. Той се опитва да използва касата в предизборната си кампания, а ние не сме политически ангажирани лица, а национална институция", каза Петров.

По думите му пръстовите отпечатъци са замразени. Те трябваше да влязат навсякъде в болничните заведения от началото на януари. Това не се случи и вече са замразени, обясни той. 20 000 пациенти не са успели да се регистрират с пръстовия отпечатък до края на миналата година поради технически причини.

С Илко Семерджиев се чуваме по конкретни проблеми, не става въпрос за намеса. В момента от министерството имаме уверение, че ако нещо в подзаконовите актове пречи, те ще приемат по най-бързия начин промените - например в националния рамков договор, каза Петров.