Фимозата е стеснение на кожата, покриваща главичката на члена, което не й позволява да се разкрие напълно. Обикновено е вродена, но може да бъде и резултат от инфекция.

Затруднения при уриниране и оток на крайната кожа са основните причини за посещение при специалист. Отлагането на лекарска помощ може да има висока цена. В повечето случаи фимозата води до периодично повтарящ се баланопостит (инфекциозно-възпалително заболяване).

Симтоми за наличие на фимоза:

почервеняванеотичанеболезненост на крайната кожа

Диагноза “фимоза” може да бъде поставена след преглед от специалист-уролог!

Лечение в Хил клиник

Някои мъже свикват с хроничното раздразнение, почервеняване и оток на крайната кожа. Те се решават да потърсят лекарска помощ едва, когато болката и мирисът стават нетърпими. За контрол на инфекцията се прилагат антибиотици (комплекс от медикаменти). Циркумцизия се прилага, когато възпалителният процес е неактивен. В Хил клиник са специалисти в лазерната циркумцизия /обрязване/, при която не се налага болничен престой, мъжът се завръща вкъщи още в същия ден.

10-те най-големи преимущества на лазерната манипулация:

БезкръвностПрецизностПо-бързо възстановяванеПо-добра адаптация на ръбовете на оперативната ранаПо-естетичен краен резултатМинимизиран риск от постоперативна инфекцияНамален риск от травма на пениса в сравнение с други процедуриПо-малка или никаква болка след манипулациятаЛипса на дразнене на главата на члена от бельо след манипулациятаОкончателно решение на фимозата

За повече информация и да запазите час за консултация с уролог: 02 439 3131.