Напоследък доста се говори за колагена като за някакво чудо – козметично, медицинско, способно успешно да се бори с остаряването и последиците от него. Но дали това наистина е така? Ежедневно ни заливат реклами на всевъзможни чудодейни продукти, които по магически начин ще ни върнат младостта и красотата.

В случая с колагена обаче, всичко е вярно. Защо? Защото колагенът е най-разпространеният белтък в човешкото тяло. Той се съдържа в костите, мускулите, зъбите, косата, сухожилията и кожата, отговаря за еластичността и гъвкавостта на тъканите и е „лепилото“, което придава здравина и структура на тялото. За съжаление, с напредването на възрастта, производството му намалява. Кожата изтънява и се отпуска, появяват се бръчки, ставните хрущяли се износват. Битката с възрастта изглежда изгубена.

От много години лекарите и козметолозите търсят начини да съхранят нивата на колаген, а с тях – и младостта. В началото на 21 век полски учени направиха революция в козметиката - откриха метод за изолиране на колаген от кожа на сладководни риби на молекулярно ниво чрез хидратация. При този метод рибният колаген се пренася във воден разтвор, като запазва през цялото време тройната си спирала, която е присъща само на белтъчините в живите организми. Казано с по-прости думи, това е жив колаген, запазващ свойствата си дълго след като е извлечен от кожата на рибата. Той е биологично активен, преминава през епидермиса и стимулира организма да произвежда свой собствен колаген. Никой друг козметичен продукт не може да направи това и с пълно основание полският колаген е наричан „козметичната сензация на 21 век“.

Технологията е ненадмината и до днес. Този истински, жив колаген се произвежда единствено в Полша, а марката е COLWAY.

На българския пазар колагенът COLWAY се предлага от 7-8 години и вече има много верни почитатели. И няма как да е иначе – когато нещо работи добре, то няма нужда от шумна реклама, резултатите говорят сами за себе си.

Как действа живият колаген и защо се смята за чудодеен? Той възвръща еластичността и младежкия вид на кожата, омекотява бръчките и съдейства за естествената регенерация на клетките. Успешно се бори с белези, стрии, целулит, разширени капиляри и пори, акне. Укрепва косата, ноктите и костите, грижи се за сухожилията и ставния хрущял, като възвръща подвижността на ставите, премахва сковаността и улеснява движението. Ускорява заздравяването на рани и изгаряния. Действието му е широкоспектърно, а същевременно той подпомага организма по един напълно естествен начин.

За да изпълнява успешно всички тези функции, COLWAY предлага широка гама продукти. Безспорен фаворит е натуралният колаген . С определението „натурален“ често се злоупотребява, но в случая то е съвсем на място – този прозрачен гел съдържа единствено вода, колаген, еластин и минимални количества млечна киселина. Без консерванти, ароматизатори, оцветители и каквато и да било химия, само чист рибен колаген. Това на практика означава, че може да се ползва и от хора с чувствителна, алергична и склонна към раздразнения кожа.

В допълнение към натуралния колаген, COLWAY разработва и козметична серия. Освен жив колаген, тя съдържа редица биологично активни съставки, допълващи действието на колагена и гарантиращи отлични резултати в борбата със стареенето, което я превръща в професионална козметика от най-висок клас.

И понеже красотата идва отвътре, полският колаген се предлага и във вид на капсули, за вътрешен прием. Това е така наречената нутрикозметика, която се грижи не само за добрия външен вид, но и за здравето на целия организъм. Освен козметичен ефект, хранителните добавки с колаген оказват благотворно влияние върху мускулите, костите, лигавиците и ставния хрущял, подобряват зрението, стимулират жлезите с вътрешна секреция, подпомагат дейността на вътрешните органи – сърце, стомах, черен дроб, борят се с хроничните инфекции. Те са истински „бомби“, концентрат от полезни и активни вещества, които ще ви помогнат да се чувствате добре и да изглеждате добре.

Ако всичко това ви звучи нереално, просто попитайте някой познат, който е ползвал продуктите COLWAY. Най-добрата и честна реклама е тази от човек на човек, при нея няма как да бъдете подлъгани. А най-добре се уверете сами, като откриете лично чудото на живия колаген. Резултатите ще ви очароват, а COLWAY ще спечели още един верен почитател във ваше лице.

Продуктите можете да закупите и с 25 % отстъпка от Kolagen-bg.com, като се включите в мрежовия маркетинг на COLWAY. Повече информация можете да намерите в сайта.