Огромен брой хора, обединени под името „Кометите на Камен" помагат на 25-годишен младеж, който страда от рядка и бързо развиваща се форма на рак.

На Камен вече помогнаха и известните Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Камен Донев, Ивайло Захариев, Тони, Соломон Паси, Гергана Паси, баскетболен клуб „Балкан", Рут Колева, Йоана Драгнева, Михаела Филева, Явор Захариев, DJ, както и десетки обикновени хора.

Камен е от Габрово, на 25 години. Собствените си мечти започва да реализира след като завършва архитектура в УАСГ. Успява да се отдаде на професията си, стартирайки компания за проектиране и архитектура. Камен преподава BIM modelling в УАСГ.

Избира родината си, защото смята, че е прекрасно място за живеене и има добри възможности за правене на бизнес. През 2009 година става част от екипа на фондацията StartUP, която е насочена към развитието на предприемаческа екосистема в България. Участва активно в организирането на много събития, които да помогнат на хората, които са решили да стартират собствен бизнес. През 2011 година става председател на фондацията.

Сега обаче мечтата е друга - просто да оздравее. Диагнозата е Сарком на Юинг. Тази форма на рак засяга костите, меките тъкани и се разпространява за дни. Тя обаче засяга и нещо много по-голямо.

Състоянието на Камен се променя с дни, раковите клетки нарастват като брой и размер. Това предизвиква сериозни затруднения в ходенето. Състоянието му в последната седмица рязко се влоши. Налага се спешно лечение.

Понеже туморът е разположен в близост до слабините, Камен вече има затруднения при ходенето. Лимфните възли са запушени, а това води до подуване в крака. Има и болки, които вече не са само в крака, но и в стомаха.

В момента не може да шофира, трудноподвижен е и се налага да взима медикаменти за потушаване на болките.

Тъй като няма пари за процедурното лечение във Франция, а не може и да чака, за да получи одобрение за отпускане на средства от държавата, Камен замина спешно за Мексико, за да продължи лечението си. Там той ще остане докато тече кампанията за набиране на средства тук и след това, когато парите са налични, ще замине за Франция.

Времето не е на негова страна. До момента за лечението има събрани малко над 100 000 лева. Парите, които ще са нужни, за да се излекува напълно, може да достигнат 600 000 лева.

Именно затова неговите приятели и колеги организират кампанията за събиране на средства „Кометите на Камен". Те силно вярват, че в България има достатъчно добри хора с отворени сърца, които могат да помогнат на Камен да оздравее.

Добрата новина е, че има надежда за излекуването му, но всичко зависи от скоростта, с която ще се съберат парите.

Тежко е, когато животът на човека зависи от пари. Такъв е случаят на Камен.

„Всеки ден мисля какво бих направил, ако това е последният ден, в който мога да живея нормално. Повече съм оптимист. Моите приятели ми казват, че прекалявам с оптимизма си. Мечтая за много неща. Най-силното от тях е да построя сграда в космоса. Ако можех да избирам едно нещо, което да променя в живота си, това е да бъда здрав и да продължа да реализирам мечтите, които имам, и да помагам на другите да реализират своите.", казва той.

Помогнете:

Стартирана е ДМС кампания за набиране на средства (DMS Kamen на номер 17 777),

Създадена е фейсбук страница: http://on.fb.me/VL1tVD , както и информационен сайт: http://kamensarafov.com/ с банкови сметки за набиране на средства и възможност за използване на PayPal

Youtube: http://www.youtube.com/user/krsarafov