Отворете домашния салон и освежете кожата ефикасно и евтино

Нямате нужда от специален козметичен салон, ако не ви мързи да си направите домашни процедури за експресен блясък. Те са евтини, ефективни и не изискват много време.
Напарете лицето за 5 минути и веднага нанесете скраб или сода за хляб. Нежно търкайте кожата и изплакнете със студена вода. Подсушете и сложете дневен крем. Тази процедура е добре да правите 3-4 пъти седмично.

Мигновено ще изтриете умората, ако вземете душ, за да се отворят порите. Намажете лицето с антиейдж крем, а след това го покрийте с хавлиена кърпа, натопена в гореща вода. Като изстине кърпата, отново я потопете и повторете процедурата. Кожата ви ще светне.

Ефикасен е и дълбокият масаж на лицето с ревитализираща маска. Разбъркайте 2 с.л. мед, 1 ч.л. масло от пшеничен зародиш, по 3 капки розово масло и витамин Е. Нанесете сместа, без да разтягате кожата. С леки движения масажирайте лицето в посока отвътре навън и нагоре. Комбинирайте ги с деликатен точков масаж. С двата средни пръста натискайте внимателно линиите на мимическите бръчици. Започнете от междувеждието, където е гневната бръчка и продължете бавно към външната страна на веждите. След това продължете към външната страна на очите и слезте под очните ябълки. След като пръстите се срещнат в горната част на носа, с вибриращи движения слезте надолу по назалните (около устните) бръчки. Завършете с точков масаж на брадичката. Продължете, следвайки овала на лицето нагоре към ушите.
Медът е еликсир и за тялото. Той омекотява кожата, пречиства от токсините, има антицелулитно действие - извлича излишните течности и заличава портокаловата кожа. След душ нанесете по бедрата, ханша, седалището чист мед и го оставете да подейства 5 минути. С длан го отлепете. Ще забележите, че е побелял - знак, че е изчистил токсините. След това се избършете с влажна кърпа и не нанасяйте козметика поне 2-3 часа, за да продължи действието на меда.

В борбата с целулита помагат и глината - бяла, синя, зелена и червена. Тя е богата на минерали и микроелементи. Обвиванията стимулират обмяната на веществата, извеждат токсините и зареждат кожата с кислород.
Залейте парче глина (от аптеката) с гореща вода, докато стане на гъста каша. Прибавете 3-4 капки цитрусово масло (има силно антицелулитно действие). Почистете кожата със скраб и нанесете тънък слой от сместа. След това покрийте зоната плътно с фолио и затоплена хавлиена кърпа или термоодеяло. След 45 минути измийте и се потопете във вана с морска сол. На финала нанесете антицелулитен гел. Ако направите курс от 10-15 сеанса, с процедурата ще стопите 1-2 см от обиколката на бедрата и ханша.

Обърнете внимание и на ръцете. Пролетно време често-често кожата се напуква от липса на витамини. Смесете половин намачкан банан, жълтък, по 2 с.л. сметана и извара с висока масленост. Намажете ръцете с дебел слой и след 20 минути измийте с топла вода.
Подхранвайте кожата веднъж седмично със затоплен на водна баня зехтин или със затоплено прясно мляко. Ако ноктите са пожълтели от никотина, намажете ги с лимонов сок. След 10 минути изплакнете и сложете подхранващ крем за ръце.