В трите дни между Великден и Гергьовден трябва да консумираме постна храна. Това препоръчва пред "Нова телевизия" проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.

Според нея, за да разтоварим организма си от преяждането по Великден, трябва да ограничим количеството храна, която консумираме, преди да седнем на гергьовденската трапеза.

Добре е да овкусяваме традиционната за тези празници зелена салата с лимонов сок. Той неутрализирал действието на вредните за тялото ни нитрити.

„Добре е и днес да ядем варени яйца, защото те ще ни държат сити и ще помогнат на черния дроб. Тези дни тябва да пием и много фрешове, защото имаме нужда и от витамин С”, обясни проф. Байкова.

Тя препоръча великденските яйца да се консумират не повече от 3-4 дни, след като са били боядисани и оставени в хладилника.