Гого Лозанов глътна хапчето си за кръвно директно в ефир, без да забележи, че камерата е уловила грижата му за здравето.

От много години сутрин вземам едно лекарство за кръвно. Днес го бях забравил. Ако не го изпия веднага като се сетя, после пак ще забравя. Освен това не знаех, че вече сме в ефир. Така описа своята изненадваща и забавна тв изява пред “24 часа” медийният експерт. Иначе в Нова тв той коментира взривоопасната политическа обстановка у нас. Приятелите често се шегуват с хипохондрията на Лозанов, който дори разполага със спретната минилаборатория за вземане на кръв.

“Хипохондрик съм по-скоро от гледна точка към мен, отколкото от моя собствена. Разбира се, че човек следи здравето си. Не живеем на много безопасно място, трябва да внимаваме”, обясни доцентът.

Едва ли сънените зрители на Нова са забелязали медицинските грижи на Лозанов тип “направи си сам”, който обаче е бил силно критикуван от съпругата - пиара Галя Лозанова. “Казва ми: “Как може такова нещо да извършиш?!” “Какво пък толкова съм направил?!”, чуди се доцентът. И допълни, че макар да звучи самохвално, хипохондрията е проява на интелигентност, защото всички страхове са проява на същата. И страх не изпитват само тези, които не познават опасностите. “Да гледаме от тази страна на проблема”, посъветва Лозанов, отбелязвайки, че трябва да следим състоянието и да не се осланяме само на здравната ни система.