Дисциплинарно уволняват пияния фелдшер от дома за хора с умствена изостаналост в село Драганово. А докато се назначи нов служител за потребителите в дома ще се грижат медицински сестри. Това каза пред БНТ управителят на дома Анелия Димитрова. Фелдшерът бе един от тримата служители в дома, хванати в нетрезво състояние при внезапна проверка от общината и екип от полицията по отношение как се изпълняват служебните задължения и спазва ли се трудовата дисциплина. Уволненият е  бил с 1,7 промила алкохол в кръвта, другите двама служители - с под 0,5. 

80 души е капацитетът на дома, а той е запълнен.

Установихме, че част от персонала е в нетрезво състояние - единият от служителите беше с 1,7 промила алкохол в кръвта - останалите двама с под 0.5, каза пред БНТ зам.-кмета по хуманитарни дейност в община Горна Оряховица Петя Иванова.

Очакваме съдействие от агенцията за оценка на социалните услуги, които през годините назад са извършвали проверки и също са констатирали нередности в дома, които се изразяват в недостатъчно индивидуална работа с потребителите, неспазване на законодателството в сферата за социалните услуги, каза от своя страна Миглена Папазова началник отдел "Хуманитарни дейности" в община Горна Оряховица. И допълни, че потребителите бяха неглижирани, с тях не се е извършвала индивидуална работа. Лоша беше и хигиената също - както на потребителите, така и в дома.