И двете са настанени в болница "Свети Георги" след инцидента

"Дано не са пострадали много. Молим се всички колеги и се надяваме да се възстановят".

Така лекари в Спешна помощ коментират инцидента, при който микробус удари линейка до бившата Мебелна къща в Пловдив и пострада лекарката, която е пътувала в специализирания автомобил. Ударът бил доста силен и е причинил натъртвания на лекарката, която се е возила в реанимобила.

Както съобщихме по-рано, линейката била с включени светлини и минала на червено, тъй като транспортирала пациентка със съмнения за инсулт. Жената била с кислородна маска, казаха от Спешния център.

"Линейката караше бързо и идваше откъм "Тракия". Мина на червено. В това време бусът вървеше на зелен светофар и сблъсъкът стана за секунди", разказват очевидци. Медицинският автомобил е ударен от дясната ст

И пациентката, и лекарката са откарани в УМБАЛ "Св. Георги". Пациентката е настанена в отделението по вътрешни болести, казаха от лечебното заведение. Лекарката е настанена във Втора клиника по хирургия с контузия на гърди и корем, състоянието й не е тежко, но е оставена за наблюдение от специалистите.

В линейката е имало и парамедик, който също е на преглед в Спешното. Видимо е в добро състояние, но му се правят изследвания, допълниха от болницата.