Здравословното състояние на Михаел Шумахер продължава да е обвито в мистерия, като феновете му получават единствено частична или непотвърдена информация.

С коментар по темата се включи и бившият шеф на Пилето в Мерцедес - Ник Фрай. Преди години той призова семейството на пилота да разкрие истинското му състояние, а сега в интервю за "Онлай Бетинг Гайд" сподели интересни детайли.

Фрай бе категоричен, че лечението, което се прилага върху Шумахер, е най-доброто в цялата човешка история.

"Не съм чувал нищо за състоянието на Михаел, така че не мога да потвърдя или отрека нито едно от последните съобщения за него - коментира Фрай. - Той разполага с най-добрия медицински екип в света и съм напълно сигурен, че нито едно човешко същество не е подлагано на толкова добро лечение. Семейството разполага с необходимите ресурси. Моля се да постигнат прогрес.

Ако са верни информациите, че Михаел сяда на масата за вечеря или се вози в автомобил, не бих се изненадал. Точно подобни дейности могат да рестартират мозъка. Майка ми има деменция, така че съм наясно какво означава да си жив, без да осъзнаваш света около себе си. Ако видим подобрение при Михаел, това ще бъде огромен стимул за всички хора с мозъчни травми", заяви Фрай.

Той се върна назад в годините, когато двамата с Шумахер работеха заедно в Мерцедес. Бившият ръководител призна, че в началото двамата са имали бурни отношения, но след това са се сближили.

"След като се опознахме, всичко се промени. Не забравяйте, че аз съм британец и никога не бих поставил Михаел начело в списъка на любимите ми хора. Все пак той е подлият германец, който правеше мърсотии на добрите, честни британци. Определено не му бях фен, но изпитвах огромно уважение към всичко, което е постигнал. Не ми харесва да го кажа, но когато срещнеш Михаел, бързо осъзнаваш колко специален е той. Това, което промени, е разбиранията за работа в екип. Изискваше максимума от всеки, за да е сигурно, че успехите ще дойдат", допълни босът.

Преди дни пък се появиха сериозни опасения, че бившата съпруга на брата на Шумахер Ралф - Кора, може да издаде тайни за състоянието на легендата.

Тя участва в телевизионния формат "Сървайвър", но с клауза, която не й позволява да говори по темата. Кора бе изгонена на третия ден от продуцентите, без да се дават допълнителни подробности. Опасенията са, че тя е казала горещи подробности относно Шумахер, които след време може и да видят бял свят, пише Дир.бг.