Тези дни италианската филмова звезда Елеонора Джорджи започна трети цикъл химиотерапия заради тумор на панкреаса. Тя реши да държи в течение феновете си в социалните мрежи за всеки етап от лечението си на тежкото заболяване. Затова публикува редовно в инстаграм видеокадри, в които разказва преживяното.

70-годишната русокоса актриса, която навремето на екрана беше конкурентката по сексапил и красота на брюнетката Орнела Мути, научава за болестта си съвсем случайно.

Това разказа самата тя в интервю пред в." Кориере дела сера". В края на октомври 2023 г. Джорджи не може да повярва, когато разбира , че има рак. „Ако възлите в дробовете ми бяха метастази, сега трябваше да имам година и половина живот пред себе си. Биопсията обаче показа, че след химиотерапията мога да се оперирам ",сподели актрисата.

„В началото си казах чисто егоистично, че ако трябва да умирам – е, добре, живях изключителен живот и не ми харесва да остарявам. После обаче се огледах наоколо и видях колко са покрусени синовете ми Андреа и Паоло, почувствах голямата им любов. Сред положителните неща на този момент е фактът, че съм в центъра на сърцата им".

Според Джорджи тя имала някои симптоми като висока кръвна захар и си направила ехографско изследване на панкреаса, което обаче в началото не показало нищо съмнително.

„Искам да ви кажа – не подценявайте никой сигнал, откриването навреме на болестта е решаващо", допълни звездата. Тя допълни, че иска да вдъхне смелост и на другите, които се борят като нея, в това число и много млади хора. „Това ще ми послужи и да не унивам- ще загубя косите си, веждите си, но това ще бъде и претекст да се гримирам, да нося черен тюрбан или обемна перука. Да се чувствам жива".

Елеонора Джорджи е не само актриса, а и режисьорка. Родена е в Рим през 1953 г, и през 70-те години на миналия век се смяташе за един от секс символите на италианското кино. През 1982 г. спечели филмовата награда „Давид на Донатело" за ролята си в „Бороталко" на Карло Вердоне. В кариерата си има десетки роли в киното и телевизията, работила е и като сценаристка и продуцентка на филми.