Чувствам се много зле след операцията от дискова херния, каза актьорът

"Бера душа! Чувствам се много зле след операцията от дискова херния!" Това каза за "България Днес" големият актьор Стефан Мавродиев. Въпреки болките той е успял да стигне до изборната секция още рано сутринта вчера и да гласува. "Не искам обаче да говоря за политика! Разберете: операцията беше много тежка! Сега за мен най-важно е здравето", допълни, явно силно изнервен от физическия дискомфорт, Мавро.

Ветеранът на Младежкия театър само допреди два-три месеца посещаваше редовно театрални премиери и спектакли с участието на свои приятели от гилдията. За последно той демонстрира отлична за възрастта си форма в представление на столичния Театър 199 и си тръгна в компанията на младежи от двата пола, вероятно студенти от НАТФИЗ или начинаещи актьори.

До над 75-годишната си възраст Мавродиев блъскаше във фитнеса няколко часа седмично, правеше упражнения вкъщи и лицеви опори. Вдигал е толкова големи гири, че негови близки и комшии са оставали с отворена уста от почуда. "Имам и едни дъмбели, които вдигам, по 11 кг са. Посещавам редовно фитнес клуба наблизо. Забавлявам се и си въобразявам, че не ме лови възрастта. Най-важното нещо освен радостта е здравето на човек. Здраве да има и всичко е възможно", довери преди време героят от класиката "Козият рог". Сега роденият във Варна актьор легенда отчаяно се бори точно за здравето си.  Маврото накуцва заради красивата си колежка Елена Райнова

Маврото накуцва заради красивата си колежка Елена Райнова

Мавро призна как доскоро едната мисъл, че няма да може да прекара лятото "на теферич" на райската си виличка край Златни пясъци, "малка, фина постройка", останала от баща му, е щяла направо да го влуди. Там Мавродиев е плувал с километри навътре в морето, пиел е биричка и се е срещал със стари приятели. Но сега той вече много трудно напуска софийския си дом, особено без чужда помощ. Стефан Мавродиев не обича да въвежда непознати в своя личен свят и в своя бит, но пред вестника разкри, че от няколко години живее сам, без съпруга, гадже или роднини до себе си. "Жена ми Аля е в Париж. Много обичам моя внук Стефан, но той също живее с майка си и баща си в Париж", сподели именитият актьор.

Колегите му са наясно, но не и широката публика, че Мавро от младини накуцва леко с единия крак не заради дискова херния, а защото... е падал от олук. Като млад актьор Стефан бил лудо влюбен в колежката си Елена Райнова. Една нощ той решил да се прави на Ромео и се изкатерил по водосточната тръба към прозореца на своята "Жулиета".

Почукал с надежда да го пусне, но тя затворила рязко и ухажорът й полетял надолу по олука. Отървал се със счупен крак, като травмата от любовното му похождение му остава завинаги.