Живееш втори живот, мам, емоционално написа дъщеря й Лора

Вчера след обяд Мира Добрева трябваше да бъде изписана от "Пирогов". Водещата ще се възстановява вкъщи под грижите на семейството. Стотици почитателки на водещата предложиха помощта си на Мира и близките й във вид на даряване на кръв и всичко необходимо за възстановяването й.

"Ще се оправим, благодаря на всички съпричастни с болката ни хора", каза по този повод дъщерята на Добрева Лора. Малко преди това момичето публикува емоционален пост: "Мам, роди се отново! Живееш втори живот!", написа Лори, след като цялото семейство получи добрата вест, че журналистката е добре, възстановява се и диша самостоятелно.

Новината, че дългогодишната водеща на БНТ Мира Добрева е претърпяла спешна операция и е в медикаментозна кома развълнува стотици хора, които не спираха да питат какво е сполетяло водещата и какво е нейното състояние. Добрата вест, че Мира се подобрява, дойде два дни по-късно. Оказва се, че Добрева действително се разминава на косъм със смъртта след изключително вълшебен ден със семейството си в планината. Часове след като се връщали от Рила Мира получила остър перитонит и се наложила спешна операция. Проблемът дошъл след нея, когато се получила и инфекция.

Мира Добрева преживя тежка операция
Мира Добрева преживя тежка операция

"Слава Богу, всичко вече е зад гърба ни. Тя вече е по-добре и без опасност за живота - това е най-важното от всичко. Минахме дълъг път с препятствия от различни естества, но тя е нашият герой и успя да се справи с това, разбира се, с безрезервната подкрепа на лекуващите я лекари от "Пирогов". Пълното й възстановяване ще бъде бавно, дълго, но знаем, че и този ден ще дойде", казва Лори.

За семейството им това е един от най-тежките мигове, когато докторите им казват, че трябва да вкарат водещата в реанимация и да я интубират. "Мисля, че човек трудно може да осъзнае това, преди да отиде на свиждане и да види своя близък в безсъзнание", казва Лори.

Младата жена е имала възможност да поговори насаме с майка си, след като тя се е "събудила", и да й каже колко я обича. "Лекарите ни бяха подготвили няколко дни по-рано, че ще направят опит за екстубация и събуждане. Колкото и да опитваш да контролираш емоциите си в такъв момент, те обзема едно особено притихнало вълнение. Хем много се вълнуваш, защото тази надежда си култивирал у себе си колко безсънни нощи подред, хем мисълта, че може да ти бъде отнета изцяло, те премазва", казва с благодарност към всички доктори от болницата Лора Добрева.