„Като се качи на линейката, какво да направим ние? Малко беше пияна, но аз не знам“, каза Катя - свекървата на жената, играеща играещата кючек върху линейка.

От полицията в Сливен се самосезираха и започват разпити на свидетели, а срещу жената е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Случаят е от месец май, когато спешен екип от центъра в Котел тръгва към село Градец по сигнал за жена в тежко състояние.

Заради тесните улици шофьорът спира линейката и с лекаря тръгват пеш до адреса. След прегледа се връщат и влизат в линейката, но се оказват блокирани, защото жена играе кючек върху автомобила.

„Ние се качихме да се прибираме, но нямахме възможност да тръгнем, защото ще падне и пак ние ще сме виновни. Много случки имаме, но този беше най-зрелищен”, обясни шофьорът Станислав Бранков.

„Отиваме с голи ръце, редно е да има и полиция с нас“, добави той.

Така единствената линейка на спешния център в Котел чака, докато кючекът свърши и жената слезе от колата. Тя се казва Катя от рода на Борисовите. Добре позната е на полицията в Градец.

Катя Сунгарска от столичната спешна помощ разказа в студиото на Тази сутрин, че екипите постоянно срещат агресивно поведение в тези квартали.

„Всички в централата на спешна помощ изтръпват, защото знаят, че линейката ще бъде блокирана с часове вътре. От всички къщи започват да прииждат болни хора, за да ги прегледат безплатно на място“, обясни Сунгарска.

От полицията в Сливен казаха за bTV, че по образувано досъдебно производство жената ще бъде разпитана след връщането си от чужбина.