Австралийският актьор Хю Джакман разкри, че му предстоят още изследвания за рак на кожата след скорошен медицински преглед.

С превръзка на носа, актьорът от "Върколака" се включи в социалните мрежи, за да призове последователите си да се прегледат и да спазват съветите за безопасност от Слънцето.

„Знам, че вече сте ме чували да говоря за моите базалноклетъчни карциноми. Ще продължа да говоря за тях, ако се наложи. И ако това напомни дори на един човек да си сложи слънцезащитен крем с висок фактор, тогава ще съм щастлива“, пише актьорът.

54-годишната звезда споделя, че очаква резултатите от тестовете през следващите няколко дни. Първата процедура на Хю Джакман е през 2013 г. и оттогава е имал поне шест. В своя видеопост актьорът заяви, че лекарят му е забелязал „малки неща, които може да са, а може и да не са карциноми".

Базалноклетъчният карцином не е меланом, което означава, че е много по-малко вероятно да се разпространи. Той се причинява от прекомерно излагане на Слънце или солариум. Лечението на немеланомния рак на кожата е успешно в 90% от случаите.

Хю Джакман успокои феновете си и изрази надежда, че случилото се с него ще напомни на хората да се пазят от Слънцето.

"Моля, ползвайте слънцезащитни продукти, просто не си заслужава, независимо колко много искате да имате тен. Повярвайте ми!", призова актьорът.

Австралия е световната столица на рака на кожата, като всяка година повече от 11 500 души са диагностицирани с меланом, а около 434 000 са лекувани от други видове рак на кожата, пише бТВ.

През 2015 г. Джакман заяви пред списание People, че диагнозата му е била изненада.

"Като австралиец това е много често срещано явление. Никога не съм носил слънцезащитни продукти, докато растях, така че бях „основен кандидат“ за това", сподели актьорът.

Хю Джакман е най-известен с ролята си на Върколака във филмовата поредица Х-Мен на „Марвел“. Други негови роли са в екшън-хорърът "Ван Хелсинг" от 2004 г., драмата "Престиж" от 2006 г. и мюзикълът "Най-великият шоумен" от 2017 г.