10 дарители на ден трябват, за да не спира лечението 

Все още се търсят кръводарители за майката на рапъра Кристо, която е с тежко заболяване след прекаран COVID-19 и грип от тип А. Логопедът Мариана Балабанова е в МВР болницата.

"До момента между 60 и 70 души са дарили кръв, но трябват поне още толкова, защото продължава процедурата плазмафереза", заяви Кристо в ефира на "Тази сутрин" по БТВ. Доброволците може да са от всякаква кръвна група, като за предпочитане са хора с от А, АВ или А(-), каквато е нейната кръвна група.

Семейството е изключително притиснато, защото кръвопреливането не бива да прекъсва дори за ден. В случай, че дарената кръв не достигне и процедурата бъде спряна, макар и за кратко, се очаква здравословното състояние на жената да се влоши значително.

Младият изпълнител коментира, че през последните 2 дни показателите на майка му се подобряват и на този етап е важно плазмаферезата да продължи.

Всички, които искат да помогнат, могат да го направят в Националния център по клинична и трансфузионна хематология и пунктовете за кръводаряване в София, намиращ се ул. „Бр. Миладинови“ 112. Центърът работи от понеделник до петък - от 8:00 до 18:30 часа, както и през почивните дни - от 9:00 до 15:30 ч.

Информация кръводаряване:

Име: Мариана Спасова Балабанова

Болница: Медицински институт на МВР, София