Не можем да твърдим, че размяната е станала в болница "Шейново", смята юристът

"Към настоящия момент само едно от семействата е заявило претенция към болница. Родителите искат обезщетение в размер от 120 хил. лв., а дядото и сестрата на едното разменено бебе искат 300 хил. лв.", това заяви адвокатът на болница "Шейново" Вили Костадинова в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Костадинова заяви, че все още няма получено наказателно постановление в болницата. Срокът за съставяне му от агенция "Медицински надзор" е един месец, ако преценят, че има основание. 

"Никой не може да каже кога и как е станала размяната на бебетата. В момента тече досъдебно производство. Беше извършена проверка, но не можем да твърдим, че размяната е станала в болница "Шейново". Оставки в болницата няма, но бяха предприети действия във връзка с налагане на дисциплинарни наказания на някои служители", каза още адвокатът на болницата. 

За случая с двете разменени бебета стана ясно в края на месец декември 2022 г. След направени ДНК тестове, бебетата бяха върнати при биологичните им родители на 13 януари.