Близки на починала жена твърдят, че тя не е получила адекватно лечение.

 По техни думи на 15 януари жената е отведена по спешност в болница ИСУЛ. Линейка е извикана, защото пада и си удря главата. По думите на семейството пациентката е неглижирана от страна на лекари и персонала.

„Баба е била за кратко време в къщи и е паднала. Брат ми я е намерил в кръв, ударила си е главата. Викнали са линейка”, разказа внучката Мария Танова.

„Приемането в болница ИСУЛ е било към 23:00 часа. Направили са й снимка на таза и на челюстите, и на главата. Няма скенер на главата, само снимка, за да се види дали има повреда на синусите. Оказва се, че има счупена тазобедрена става. Приемат я за операция, която да се направи след 3 дни, защото пиеше лекарства за разреждане на кръвта. Но баба започва да спи почти постоянно”, разказа Мария Танова.

По думите й лекарите не са обърнали внимание на това, затова те решават да я преместят в друга болница.

След като казват решението си на лекарите, те вкарват пациентката на скенер и се оказва, че тя има кръвоизлив. Местят я в реанимация. След 5 дни жената е починала.

От болницата съобщиха за NOVA, че са започнали проверка по случая. Засега не са открити нарушения в дейността на лекарите.