Изтъкнатият ендоуролог проф. Калоян Давидов се присъединява към екипа на УМБАЛ и ДКЦ "Софиямед". Проф. Давидов застава начело на екипа на Клиниката по урология в лечебното заведение като ще консултира и на кабинет в ДКЦ „Софиямед“, съобщиха от лечебното заведение.

В УМБАЛ Проф. Давидов ще извършва роботизирани и миниинвазивни оперативни интервенции за лечение на простата, бъбреци, пикочен мехур, запушвания или стеснения по отделителната система, както и доброкачествени и злокачествени образувания на мъжката полова система .

Проф. Давидов завършва медицина през 1994г. По време на последвалата му редовна военна служба служи като лекар на поделение в Българската армия.

От 1996 до 2000г. специализира Урология като клиничен ординатор в Клиниката по урология на МУ София в Александровска Болница. От 2000 до 2004г. е Ординатор в същата институция. През 2004г.след конкурс е избран за Асистент в Катедра Урология на МУ София.

През 2006 г. започва работа в новосъздадената Токуда болница като началник на отделението, а по-късно на Клиниката по урология. От 2014 до януари 2023г. е и неин Медицински Директор.

През 2017 г. защитава дисертация на тема „Лазерна хирургия на простатата“. През 2018 г. е избран за доцент по урология, а през 2022 г. за професор.

През 2008 г. става първия български хирург оперирал простата с лазер.