На 25 и 26 ноември 2022г. проф. д-р Джем Ийибозкурт (онкогинеколог) и д-р Мурат Атай (обща хирургия и хирургия на гърдата) от Група болници „Флорънс Найтингейл“ Истанбул ще консултират безплатно пациенти в областта на женското здраве в Пловдив.

Гинекологични онкологични заболявания

Онкологични заболявания на гърдата

 За консултации пациентите трябва да запазят предварителен час, както и да носят епикризи и актуални лабораторни изследвания.

За предварително записване и допълнителна информация се обадете на следния телефон – 0888 912 702.

Срещите с пациенти ще се проведат на 25 и 26 ноември 2022г. в офиса на “Бридж Медикал” на адрес: бул. Цар Борис III Обединител“ № 120, град Пловдив.

Инициативата е част от поредица безплатни консултации на Група Болници „Флорънс Найтингейл“ Истанбул, чрез които на българските пациенти се предоставя достъп до най-добрите специалисти и до последните достижения в медицината за женското здраве.

Кой е проф. д-р Джем Ийибозкурт ?

Център по гинекология и майчинство и гинекологична онкология към Болница „Флорънс Найтингейл“ – Истанбул

След завършване на Факултета по медицина в Инстанбулски университет „Джерахпаша“ през 1998 г., проф. Джем Ийибозкурт завършва стаж по Акушерство и гинекология към Факултета по медицина на Истанбулския университет през 2004 г. През 2011 г., придобива втора специалност по Гинекологична онкологична хирургия към Факултета по медицина на Истанбулския университет.

Между 2008 г. и 2013 г., придобива докторска степен по Молекулярна медицина към Института по научноекспериментални медицински изследвания на Истанбулския университет.

  • Сложете край на гинекологичните онкологични заболявания чрез ранна диагностика.
  • Редовните  скрининг тестове за наличие на гинекологични онкологични заболявания са важни.
  • Ако отделите няколко часа в годината за тези изследвания, ще предпазите себе си и вашите любими хора от фатални последствия.

Онкологичните заболявания на маточната шийка, във вътрешността на матката и яйчниците се наричат „гинекологични онкологични заболявания“.

Проф. д-р Ахмет Джем Ийибозкурт подчертава важността от ранната диагностика на гинекологичните онкологични заболявания, както и при останалите видове такива и разказва за важните неща, на които трябва да се обърне внимание.

Злокачествено образувание на маточната шийка: при това заболяване, скрининг тестовете дават най-добри резултати спрямо всички останали гинекологични онкологични заболявания, като хистологичната диагностика на клетъчните изменения може да се извърши чрез цитонамазката и скрининг тест за наличие на HPV. В тази връзка, цитонамазката се препоръчва на всеки три години, дори и ако пациентите нямат оплаквания. Скрининг тестът за наличие на HPV е основният вид скрининг тест за рак на маточната шийка в нашата страна, като се извършва заедно с цитонамазката или самостоятелно, на всеки пет години.

Вътрематочно злокачествено образувание (на ендометриума): Този вид онкологично заболяване, който е най-често срещаното сред гинекологичните, се появява в резултат на необичайно задебеляване на вътрематочната тъкан. Обикновено се наблюдава в или около периода на менопауза. Ако се улови рано, успехът при лечението му е много вероятен.

Злокачествено образувание на яйчниците: Макар че все още не е открит метод за ранна диагностика на това заболяване, препоръчва се всички видове находки, които се откриват в яйчниците, и които предполагат наличие на злокачествено заболяване, да се наблюдават ежегодно, чрез профилактични прегледи с ултразвук. Генетичният скрининг може да се извършва при пациенти, които са семейно обременени. Тук се открояват BRCA генетичните мутации. Ракът на гърдата и ракът на яйчниците се срещат по-често при хора, които носят тази мутация и при тях скринингите се извършват по-често.

Кой е д-р Мурат Атай ?

Обща хирургия/Хирургия на гърдата

Болница „Флорънс Найтингейл“ – Гайреттепе

Д-р Мурат Атай е роден на 15.12.1966 г. в гр. Истанбул. Завършил е във Факултета по медицина на Университета „Джерахпаша“ в Истанбул през 1990 г. От 1990 г. до 1993 г., специализира в Отделението по обща хирургия на Университета в Лил, Франция. От 1993 г. до 1996 г., работи в Отделението по обща хирургия на Болницата за обучение и научни изследвания „Шишли Етфал“ в Истанбул. През 1996 г. получава специалност по обща хирургия. През 1998 г. получава сертификат по „Хирургия на лимфната система“ от Онкологичния център „Д-р Андерсън“ в Хюстън, Тексас, САЩ. От 1998 г. насам работи в Отделението по гръдна хирургия на Болница „Флорънс Найтингейл“ – Гайреттепе.

Владее отлично английски и френски език.

Извършва прегледи и консултации във връзка с:

  • информация за здравето на гърдите и заболяванията свързани с тях
  • физикални прегледи
  • информиране на пациентите как да извършват сами преглед на гърдите си

Извършва следните оперативни интервенции:

  • съхраняваща операция на гърди
  • незабавна реконструкция след мастектомия
  • двустранна съхраняваща мастектомия + реконструкция с протеза
  • операция с гама нож за дисектиране на сентинелни лимфни възли

Най-доброто лечение в чужбина!

Бридж Медикал“ има за цел предоставяне на точна и бърза информация и организация за консултация на пациентите във връзка с профилактиката, диагностиката и лечението на български пациенти във водещи клиники в Турция и Израел.

Бул. Цар Борис III Обединител №120, Пловдив

+359 888 912 702

https://bridgemedicalbg.com