Един от най-уважаваните и способни уролози в света д-р Фернандо Санча оперира в Хил клиник български мъже с доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза. Безкръвната лазерна енуклеация е неговата запазена марка и медицинско нововъведение от огромно значение за науката. Вместо да правят големи разноски, за да пътуват до Испания и да се лекуват в мадридската болница, където той работи, пациентите му от България могат да посетят столичната Хил клиник. Това дава редица преимущества извън по-изгодната стойност на интервенцията - мъжете са по-спокойни в собствената си държава, екипът говори родния им език, а близките и семейството могат да са до тях веднага след интервенцията.

Само няколко факта от професионалната му биография са достатъчни, за да заслужат респект. Завършва медицина в Universidad Complutense и специализира урология в Университетска болница La Princesa в Мадрид и реконструктивна урология в Института по урология в Лондон при проф. Д-р Мънди. Той е съосновател и медицински директор на Института за развита урологична хирургия (ICUA) в Мадрид и пионер в работата със Зелен лазер за изпаряване на простатата (PVP) в Испания, съучредител на Международен форум на работещите лазерна хирургия (IGLU).

Д-р Санча е известен с  безкомпромисно точната си диагностика, а хирургичният му талант е неоспорим. Неговата изключителна експериза и голямото му човешко сърце го правят специалист от световна класа. Д-р Санча е ментор с международна известност и до него се допитват стотици уролози, които искат да практикуват лазерна енуклеация или желаят да усъвършенстват техниката си на работа. Не случайно неговите оперативни сесии са посещавани от стотици лекари от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Австралия, за да почерпят от опита му и да разберат повече за хирургичните му подходи. Екипът му в Хил клиник д-р Георгиев, д-р Боцевски и д-р Деримачковски са благодарни, че са успели именно от него да научат най-ефективната техника за безболезнено и безкръвно отстраняване на простатната жлеза. При този вид хирургия се ползва спинална, а не пълна анестезия, което е много важен факт за болни от сърдечно-съдови патологии и диабетици. Ефективността на HoLEP е доказана, като тя се счита за размер-независима анатомична, ендоскопска енуклеационна простатектомия. В  препоръките за добра клинична практика на EAU тя е предпочитан метод в сравнение с отворената аденомектомия.  Предимствата са в минималния риск от усложнения и странични ефекти след лечението. Още на следващия ден се наблюдава подобрение и намаляване на симптомите на заболяването. Уринирането се нормализира незабавно и напълно се освобождава пикочният мехур. Няма нужда от болничен престой и 24 часа след лазерната манипулация  мъжете могат да се приберат безпроблемно вкъщи.

За консултация с опитен уролог в Хил клиник или лично при д-р Санча може да получите информация на тел. 02 439 3131