Управителят на онкологичния център във Враца д-р Григор Томов е шофьорът на джипа, сблъскал се с цистерна снощи между ботевградските села Скравена и Новачене. Пострадалият лекар е в много тежко състояние и има опасност за живота му, казаха от „Пирогов”, където бе приет д-р Томов.

Вследствие на силния удар д-р Томов е с черепна травма и политравма на гръдния кош, с фрактура на таза. От столичния институт за спешна помощ съобщиха, че през нощта на тежко пострадалия са направени две операции. Той е интубиран и се намира в реанимационната зала.

В ударения от преобърналата се цистерна джип освен водача пътували още шест души, сред тях и две деца на 13 и на 14 години. Едното от тях е в сравнително добро състояние и няма опасност за живота му. То е с черепно-мозъчна травма, не налага интубиране. Продължава да се прави оценка на състоянието му, защото при черепно-мозъчни травми се налага по-продължително наблюдение . Другото дете е в тежко състояние с политравми, с опасност за живота, не е в кома, но е на апаратна вентилация.

Четирима от пострадалите в катастрофата са откарани в болница „Света Анна” , но са отказали болнично лечение и след преглед са напуснали болницата, съобщиха от лечебното заведение. За днес на ранените са назначени контролни прегледи, за да се проследи състоянието им.

Снощи са им направени всички необходими изследвания, двама мъже са с лека степен на мозъчно сътресение.