Според Карла Суарес Наваро най-правилното действие за предотвратяване на нововъзникващи болести е да се посещават редовно профилактични прегледи.

Бившата номер 6 призна във видео за YouTube канала на WTA, че диагнозата за лимфом на Ходжкин е изнедадала испанката в края на 2020 г.

За щастие, тенис състезателката се справи с рака на лимфните възли сравнително леко. След това борбената испанка продължи с тениса, като взе участие на Олимпийските игри в Токио и Фед Къп. В края на 2021 г. Наваро се отказа от професионалния спорт.

33-годишната спортистка сподели, че не се е чувствала добре по време на боледуването си.
Наваро изрази мнение относно съвместната работа на WTA с медицинската технологична компания Hologic, която се концентрира върху здравето на жените.

Според нея това сътрудничество ще е ползотворно за тенисистките. Испанката мисли, че нейните колежки ще бъдат по-добре защитени и ще се замислят за важността на своето здраве.

Бившата тенисистка е щастлива, че такава компания работи за подобряване на здравословното състояние на жените.

Испанката е на мнение, че откриването на здравословен проблем навреме, е ключът към спасяването на човешки животи. Ситуацията с испанката е точно такава и това се оказва решаващо тя да може да продължи с живота по същия начин.