Холивудската звезва Салма Блеър е била спасена със стволови клетки. В новия си документален филм "Представяме Селма Блеър" тя разкрива какво е преживяла, открехва другия поглед на тази животоспасяваща процедура, а преди това й е казано да се подготви за смъртта.

Филмът е режисиран от от Рейчъл Флейт.

"Беше наистина труден момент в живота ми. Хората не споделят колко мъчително може да е. Но аз искам да кажа истината за множествената склероза. За мен е важно хората да видят какво е да живееш с хронично заболяване", споделя Блеър пред списание People.

Малко повече от година след

Процедурата е била от седем стъпки и е включвала агресивен курс на химиотерапия под грижите и лекарското наблюдение на д-р Ричард К. Бърт. Малко повече от година Блеър вижда "огромни подобрения" в движението си и ежедневието си. Преди това е имала проблем да ходи и говори.

Ето какво написа в инстаграм Салма Блеър: "Преливам от уважение и страхопочитание от това колко прекрасен, но крехък е животът ни. Тихо приемам всичко това. Удивление и благодарност. Да ми бъде даден този момент с теб. Този празник е за всички нас. За процедурата от д-р Бърт това ми помогна да се променя. Вие. Всички вас. И майка ми. Моята майка. Моят идол. Благодаря ти".