Днес общо 1364 ваксини са поставени до 18.30ч. в десетте изнесени кабинета, организирани от Столична община, съобщава пресцентърът на Столична община.

Най-много ваксини - 226, са поставени в Културния дом в ж.к."Дружба".

Столичната община организира десет пункта - два в станциите на софийското метро при НДК и между Софийския университет "Св.Кл. Охридски" и "Орлов мост", при пилоните на НДК и в пет търговски центъра,както и в Културния дом в "Дружба", се посочва в информацията.

Разкритите допълнителни имунизационни кабинети по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова са с цел улесняване на хората, желаещи да се ваксинират, се отбелязва в текста. Организацията на работата се извършва от екипи на общинските дирекции "Аварийна помощ и превенция" и "Здравеопазване" с помощта на Столичната РЗИ.
В неделя от 9.00 до 14.0 ч. ще работи изнесеният кабинет в метростанция НДК, а този в Софийския университет "Св.Кл. Охридски" и "Орлов мост" - от 12.00 до 17.00 ч.

От 13.00 до 18.00 ч. в търговските центрове "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол" и The Mall на бул."Цариградско шосе" също могат да се поставят ваксини.

Изнесеният пункт в Културния дом в ж.к. "Дружба" до парка с езерото ще работи отново от 9.00 до 16.00 ч..

От 9.00 до 14.00 ч ще работи и имунизационният кабинет в XII ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин 9", ул. "Иван Бойчев" щ 17, ет. 1, кабинет 5.