Легендарният фронтмен на "Джудас Прийст" Роб Халфорд разкри, че води битка с рака. В интервю пред Heavy Consequence той заяви, че има рак на простатата, но за щастие, вече е в ремисия и прогнозите са добри.

Пред изданието метъл легендата разкрива, че е бил диагностициран с коварното заболяване през пролетта на 2020 година. Това се е случило и още един път – в началото на тази година, предава soundtrack.bg.

 „Имах моята малка битка с рака преди година - споделя Халфорд. - Успях да премина през това и вече съм в ремисия, благодарение на Господ. Това се случи в момент, в който всички бяхме в локдаун. Единствено изпитвам благодарност заради това, че се намирам в този етап от живота си, все още да мога да правя това, което обичам“.

Роб Халфорд говори повече за това в нова глава към мемоарите си Confess, добавена специално по отношение на здравословните му проблеми. Певецът споделя, че за първи път е усетил симптомите още през 2017 година, а след това се е подложил на множество изследвания.

„Тогава почувствах комбинация от шок, ужас и, колкото и странно да звучи, облекчение. Защото сега поне знаех какво ми е! Но дали щях да умра? Можех да мисля единствено за това. Аз лично познавах хора, които си отидоха именно заради рак на простатата. Д-р Али обаче ме увери – „не, Роб, няма да умреш“.

През лятото на 2020 година Роб Халфорд се подлага на процедурата простатектомия, като този по-радикален начин на лечение е предпочетен пред радиационната терапия. За съжаление, по-рано през годината ракът се завръща, а през април и май музикантът преминава през радиационни лечения. За щастие, през юни лекарите му съобщават, че в момента всичко е наред.

Роб Халфорд шокира и с признанието, че това не е всичко. Тумор е бил открит и в апендикса му, което е наложило той да се подложи и на апендектомия.

„Това бе една изтощителна година, няма как да го отрека. Щастлив съм обаче, че успях да премина през всичко това.“

Халфорд разкрива, че в началото е бил наистина гневен заради диагнозата си, но всичко се е променило в момента, в който е видял реклама на детска болница. „Там показаха деца с рак. Някои бяха още бебенца. Всички те лежаха, надупчени от тръби, борейки се за живота си. Дори не знаеха какво се случва… това ме накара да се почувствам наистина посрамен от самия себе си. Запитах се – Роб, как можеш да бъдеш такъв егоист? В тази секунда промених изцяло отношението си към болеста“.