Кристал Вижън Комфорт са капки за очи, които бързо и ефективно овлажняват очната повърхност и осигуряват продължително облекчение на усещането за сухота и дразнене в очите.

Кристал Вижън Комфорт съдържат хиалуронова киселина  (натриев хиалуронат) 0,2%,  който благодарение на своите физични характеристики образува равномерен, плътен и дълготраен защитен филм върху роговичната повърхност, без да повлиява зрението.

Другата съставка на Кристал Вижън Комфорт е декспантенол 1% (провитамин В5), който има способността да свързва големи количества вода и да хидратира окото, да подпомага натриевия хиалуронат в поддържане на хидратацията, да съдейства за възстановяването и предпазването на очната повърхност.

Кристал Вижън Комфорт са ефективни:

- При симптоми на дразнене, парене, усещане за чуждо тяло, причинени от различни фактори на околната среда като прах, замърсен въздух, цигарен дим, UV-лъчи, вятър, суха топлина (например климатик, сауна) и други.

- При  продължителна работа пред компютър, гледане на телевизия, дълго шофиране. Дългото взиране при тези дейности води до намаляване честота на мигане, което пречи на правилното и равномерно разпределение на слъзния филм върху очната повърхност, водещо до сухота и дразнене  в очите.

Поради хидратиращите и защитни свойства на филма, който създават върху очната повърхност, Кристал Вижън Комфорт биха могли да се прилагат като част от лечебната схема на заболявания на роговицата от невъзпалителен произход – леки микротравми при носене на меки или твърди контактни лещи, или получени след диагностични или хирургични офталмологични процедури.

Кристал Вижън Комфорт като подпомагащо средство биха могли да влязат в лечебната схема на възпаления и нарушенияна роговицата и конюнктивата (термични или химични изгаряния и „осветени“ очи).

Обичайната доза е 1-2 капки 3-5 пъти дневно в конюнктивалния сак на всяко око или както е препоръчал офталмологът. После очите се затварят, за да може течността да покрие равномерно цялата предна повърхност на окото (очите).

Кристал Вижън Комфорт  не съдържат консервант и фосфати и могат да се прилагат продължително време.

Подходящи са за лица, носещи контактни лещи.

 Запазват стерилност 3 месеца след отваряне.