Според сензорен анализ на независима лаборатория кисело мляко Димитър Маджаров с 4.5% и 3.6% масленост е на първо място по предпочитание. Потребителите му дават най-високи оценки за мирис, вкус, цялостно впечатление и специфични характеристики като повърхност, гъстота и масленост. „Предлагаме продукти, които първо ние трябва да харесаме и одобрим като вкус, визия и качество“. Това мото бизнесменът Димитър Маджаров следва в производството на кисело мляко още от началото.

Отличен брандинг и съчетание от вкус и качествена българска суровина

Маджаров произвежда кисело мляко от 2015 г. Днес предлага 10 вида кисело мляко с различна масленост: краве, овче, козе, пробиотично, биволско, с каймак, цедено. Димитър Маджаров е първият в България с такъв впечатляващ асортимент млечни продукти. Не случайно те имат над 10 отличия за качество и вкус. „Работим по отрасловите норми, технологии и български държавен стандарт, валидни от 90-те години на миналия век“, пояснява Маджаров. „Едно мляко трябва да е истинско, а вкусът – автентичен, като от едно време.“

Покрити изисквания за БДС стандарт

Според независимия сензорен анализ 84% от потребителите са на мнение, че БДС стандартът означава по-добро качество, а 47% го свързват с български продукт. Подбраната суровина, българската закваска, традиционната технология и строгият контрол на хигиената са практиките, които нареждат ръководената от Димитър Маджаров фирма сред лидерите при киселото мляко.

Пет кисели млека на Маджаров – от краве (2.00% и 3.6%), биволско, козе и овче мляко, днес са по БДС стандарт. Киселото мляко на Димитър Маджаров е естествено, без консерванти, с традиционен млечно-кисел вкус, от българска закваска от Lactobacillus Bulgaricus. Вместо сухо мляко или растителни мазнини се използват само свежо краве, овче, козе и биволско мляко.

Кисело мляко My BifiPro

Функционално кисело мляко My BifiPro от „Димитър Маджаров“ е продукт със здравни ползи за стомашно-чревния тракт и имунната функция. То съчетава естествените ползи на традиционното кисело мляко с най-добре документираните два пробиотични щама в света: BB-12® (Bifidobacterium) и LGG® (Lactobacillus rhamnosus) Към добрите бактерии в My BifiPro бизнесменът Маджаров добавя витамин D3 и B12 - за естествена подкрепа на имунната система. Само 100g продукт от това кисело мляко на ден доставя минимум 1 милиард живи полезни бактерии!

Износ в цяла Европа

Първият износ на млечни продукти на „Димитър Маджаров“ е през далечната 2001 г. – за Австралия и Нова Зеландия. Днес компанията присъства в почти цяла Европа и в държави като Ливан, Израел и др. Най-търсени извън България са кравето кисело мляко, кашкавалът, кравето и овче сирене. Всяка година износът бележи ръст. Млекопреработвателното предприятие на Маджаров е с дневен капацитет 80 тона свежо българско мляко.