26°C   София
 

В близките 10 дни не се очаква България да излезе от "зелената зона" на разпространение на коронавируса, прогнозира заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов.

„Към момента сме 44 заболели на 100 хиляди души. За да преминем в следващата зона, и да излезем от зелената, трябва да минем 95 заболели на 100 хиляди души. Това че предприемаме известни мерки е само затова, защото аз мисля, че в случая трябва да действаме превантивно. Много са по-важни мерките, взети навреме, а според мен сега е точно моментът, отколкото тогава, когато отидем в следващата зона“, каза зам.-министърът.

Александър Златанов съобщи, че Министерството на здравеопазването подготвя заповед за осъществяване на контрол от институциите, които се грижат за това - РЗИ, МВР, Българската агенция по безопасност на храните, както и общините. Целта на проверките е да се спазват мерките и да бъде намален риска: 

„В момента, който страната мине на следващ етап, ще минат следващите мерки, но всеки район има правото с решение на щаба да предприема и допълнителни мерки с цел превенция на разпространението на ковид“

При четвърта вълна на заболяемост се предвижда страната да разполага с над 7 хиляди легла за неусложнени случаи и над 500 за интензивно лечение.

Той посочи още, че започват проверки за носене на маски на закрито в заведенията по Черноморието, както и в бензиностанциите.Врачки-математици и министри ковидиоти
08/05/2021 23:17:10

Тотален разнобой между врачки-математици и министри-ковидиоти. Явно синхрона в плановете на пландемията тотално вече е загубен и не могат да обявят кога точно ще е въпросната жадувана вълна. Още по-странни са критериите, въз основа на които са построени тия светофарни ковид зони. В епидемиологията заболеваемост под 500 на 100 хиляди дори не се коментира, камо ли да се обяви епидемия. Ковид пландемията действа по други критерии, и както знаем, не признава наука - при заболеваемост от 95 на 100 хиляди (при това определена с фалшивите PCR-тестове) светофара вече светва „забранено“.

Сексуален екстаз
08/05/2021 23:49:54

Закъснявате, направо ще се насера от нетърпение, едвам чакам вълната да ме залее. Изпитвам чудовищен ковид-оргазъм при вида на всяка вълна, особено ако е голяма. Искам да изпитам групово тръпката от вълната, заедно с математиците, Кунчев, НОЩ, Кантарджиев и всички останали местни герои на тази така мащабна световна еротична продукция! Аз съм патриот и си подкрепям родното, все пак!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...